Referat Turismul Religios

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 02 Mai 2016

Descriere Referat

        O adevarata afacere s-a dezvoltat acum, odata cu valorificarea zonelor cu manastiri, cu biserici vechi, cu traditie. Chiar si copiii pot merge in excursii organizate, sa viziteze manastirile din zona Moldovei, de pilda, sa faca cunostinta cu viata de smerenie a maicutelor si a calugarilor. Dincolo de latura estetica a experientei prin faptul ca pot admira frumusetea locului, a edificiilor bisericesti, a picturilor murale, a incoanelor deosebite fiecare, este esential faptul ca elevii afla ce inseamna postul, care este programul intr-o manastire, cum are fiecare maicuta programul (rugaciune, masa, lucru, etc). 
Desi s-ar putea crede ca viata la manastire inseamna o viata izolata, in pustiu, departe de civilizatie, in post si rugaciune, in realitate situatia nu este aproape deloc asa. Calugarii si maicutele, preotii de la manastiri sunt foarte activi in societate, ei sustinandu-se financiar singuri, dar fiind si un adevarat ajutor pentru nenumarate cazuri sociale. Asadar, manastirile au pamant pe care il cultiva, au vita de vie de unde produc vin pe care apoi il comercializeaza, cresc animale atat pentru consumul propriu cat si pentru orfelinate, azile, spitale, etc, in functie de posibilitati.
Desi sunt uneori chiar criticati pentru latura poate usor prea comerciala a activitatilor lor, cum este in cazul Manastirii de la Prislop care este vazuta de unii doar ca o adevarata afacere, in general manastirile incearca sa imbie viata monahala cu viata sociala, cu noile tendinte ale societatii.
Referatul nostru are 2 capitole, sintetizate intr-o prezentare in Power Point cu 10 slide-uri.

    Extras din referat:

        “Călătoriile şi turismul reprezintă la ora actuală o piaţă globală, de dimensiuni uriaşe, unde se manifestă cererea consumatorilor pentru o imensă varietate de produse şi servicii. Nu doar dimensiunile şi ritmurile sale de creştere fac această piaţă foarte atractivă, ci şi potenţialul său de viitor, nici pe departe epuizat.
Turismul în România se concentrează asupra peisajelor naturale şi a istoriei sale bogate. Traversată de apele Dunării, România are un scenariu sensibil, incluzând frumoşii şi împăduriţii Munţi Carpaţi, Coasta Mării Negre şi Delta Dunării, care este cea mai mare deltă europeană atât de bine păstrată. Cu rolul de a puncta peisajele naturale sunt satele rustice, unde oamenii de acolo trăiesc şi menţin pentru sute de ani tradiiţiile. În România este o abundenţă a arhitecturii religioase şi a oraşelor medievale şi a castelelor.
România a reprezentat o destinatie turistica importanta pentru piata zonala, promovând, cu precadere, produsele turistice de litoral, statiunile balneare, programele culturale si manastirile din nordul Moldovei si Bucovina. Oferta turistica româneasca nu s-a schimbat de-a lungul timpului devenind necompetitiva în raport cu exigentele cererii turistice si ale produselor turistice similare de pe piata internationala.
Structurile turistice de primire si îndeosebi oferta de agrement sunt învechite, necompetitive, serviciile turistice si programele turistice sunt realizate stereotip si de calitate modica iar raportul calitate-pret este neconcludent.
De aceea, în ultimii 20 de ani s-a constatat o scadere continua a cererii turistice externa pentru România.Pentru a iesi din competitia turistica internationala este necesara modernizarea,relansarea si dezvoltarea turismului românesc si crearea unor produse turistice moderne sicompetitive pe piata turistica.”
Descarca referat