Referat Turismul In Portugalia

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 19 Mai 2015

Descriere Referat

    Referatul de fata ofera o imagine de ansamblu a Portugaliei, pornind de la elemente de cadru general (asezare geografica, demografie, istorie, infrastructura) si continuand cu prezentarea atractivitatii zonei din punct de vedere al resurselor naturale (relief, clima, flora, fauna, rezervatii naturale), al celor antropice, dar si din perspectiva bazei tehnico-materiala (transport, cazare).

    Lisabona, capitala tarii, este poate cel mai fascinant, si deci si cel mai vizitat, oras al Portugaliei. In “Orasul de Jos” se lasă admirat  Castelul São Jorge, Catedrala Santa Maria Maior dar ne putem bucura şi de Mănăstirea Jerónimos sau de Turnul Belém, acestea din urma fiind inscrise de Unesco in patrimoniul cultural mondial. 

    Numerosii turisti care viziteaza tara anual au impus o retea de transport moderna si foarte performanta: curse aeriene, autobuze (rapide, regionale sau lente), trenuri (curse regionale, interregionale, rapide). Masina este mai putin folosita de turisti datorita distantelor foarte mari care trebuie parcurse si a texelor costisitoare care se platesc pentru accesul pe autostrada sau pentru tuneluri.

    Comertul maritim este cea mai importanta activitate comerciala economica a populatiei portugheze, economia tarii cunoscand o crestere colosala dupa intrarea in Uniunea Europeana. Exista insa si alte ramuri economice extrem de profitabile, precum industria textila (confectiile), pielarie, ceramica, sticlarie sau industria alimentara, cea de prelucrare a lemnului, dar si constructia de autovehicule.

    In ciuda frumusetilor sale naturale (determinate in special de invecinarea cu Marea Mediteraneana si cu Oceanul Atlantic), Portugalia nu se poate lauda decat cu un singur parc national, altele, putine de altfel, fiind parcuri naturale. Doar putin peste 6% din natura tarii este protejata prin lege.

    “Tara celor 3 F” (denumire datorata muzicii Fado, a localitatii Fatima, a fotbalului), Portugalia este o tara foarte primitoare si in ciuda celor peste doua milioane de locuitori, ofera linistea, confortul si starea de bine dupa care tanjim cu totii.
Descarca referat