Referat Turismul In Grecia

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 12 Iunie 2016

Descriere Referat

In cele trei capitole ale sale, proiectul descrie Grecia, o tara renumita pentru atatea lucruri deosebite, si face apoi o sinteza in Power Point, o prezentare cu 22 slideuri.
Am putea vorbi ore in sir despre frumusetile Greciei, despre istoria ei, despre Grecia Antica, dar ne-am rezumat in acest proiect la a prezenta doar cateva aspecte ale zonei. Astfel, am prezentat date semnificative despre Grecia din punctul de vedere al populatiei, geografiei, climei, istoriei, economiei, dar nu putea sa lasam deoparte si relatie Greciei cu tara noastra, Romania. De asemenea, am vorbit despre stiinta si arta in Grecia Antica, dar si despre obiectivele turistice din aceasta minunata tara.

Extras din referat:

"Inteligent amestec de mare, soare si orase antice imbaiate in brilianta lumina egeeana, Grecia a incantat calatori si turisti timp de multe secole. Asezata in SE Europei la malul Marilor Egee, Ionica si a Cretei, e usor sa te indragostesti de Grecia-frumusetea este clara. Calatorii se reintorc intotdeauna, deoarece oglinda Marii Egee luceste in linistea diminetii, deoarece kafenia cu mesele ei iti ofera adapost de caludura toropitoare a zilei, datorita livezilor de maslini, unde seara se aude cantecul greierilor. Este taramul cunoscatorilor si al exploratorilor, cu o mostenire straveche ce ramane si azi pertinenta. Acropola din Atena, Oracolul din Delli si ruinele din Olimpia sunt locuri de unica importanta pentru cultura occidentala.
        Fiind o tara mica, Grecia a trebuit intotdeauna sa daca fata unui ”xenos”, strainul. Fie el invadator sau un turist, ”xenos” a avut un mare impact asupra opiniei grecilor. Un ”xenos” nu este un simplu strain care nu este grec, el sau ea s-ar putea sa fie un strain venit dintr-o alta parte a Greciei. Daca in urma cu 50 de ani predomina xenofobia(xenofovia), azi predomina xenomania.  
        Turismul s-a dezvoltat incepand cu anii `60. Catre sfarsitul anilor `80 aducea tot atat de multi bani ca toate celelalte industrii la un loc(incepand cu cea a uleiului de masline pana la industria de ultilaje). Cei mai multi turisti provin din Marea Britanie si Germania, precum si din Italia, Franta si Olanda. Dar xenomania nu este lipsita de probleme; in multe sensuri, Grecia nu era pregatita pentru o astfel de dezvoltare. Viteza cu care Grecia a devenit povestea unei vacante minunate a insemnat ca, pana recent, aceasta tara era pregatita mai bine pentru excursionistii cu rucsacul in spate si nu pentru clientii hotelurilor de lux. Dar lucrul acesta se schimba deoarece grecii au inteles ca ei au nevoie de turism pentru a face profit. Peste 10 milioane de turisti aduc venit anual de intre 2.5-6 miliarde de dolari. Turistii se pot astepta acum la servicii mai bune-nici xenofovia, nici xenomania, ci xenofilia."
Descarca referat