Referat Turismul In Baile Herculane

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 13 Iunie 2016

Descriere Referat

        Dotarea moderna, de prim rang a intregii statiuni si a hotelurilor si pensiunilor din zona, un confort de vis, o bogata diversificare a metodelor de tratament de la cura balneară clasică la diverse metode de fizio şi electroterapie, masaje, acupunctură, etc. au facut ca aceasta staţiune sa aiba un înalt grad de atractivitate. Nenumaratele mijloace de recreare, restaurante de patru stele, baruri, terase de vară, bazine de înot cu apă termală, saună, masaj, biliard, etc. - dar şi posibilităţile de drumeţie şi excursii în staţiune şi pe Valea Cernei, constituie o atracţie în plus pentru vizitatorii oraşului staţiune balneară Băile Herculane.

    Extras din referat:

Parcul National Valea Cernei
Parcul National Valea Cernei este al doilea ca marime din Romania si singurul care cuprinde un bazin hidrografic. Parcul este delimitat pe o suprafata de peste 60 000 ha, din care rezervatiile naturale insumeaza peste 24000 ha.
Din punct de vedere administrativ, partea inferioara a vaii si in special versantul drept apartine de ocolul silvic Herculane - jud. Caras-Severin. Partea superioara se include in ocolul silvic Baia de Arama, ce tine de filiala Romsilva Mehedinti. O ultima parte, mai redusa, respectiv masivul Piatra Closanilor, din bazinul invecinat al Motrului, apartine de ocolul silvic Pades, judetul Gorj.
Se poate spune despre Valea Cernei ca alcatuieste o gradina botanica naturala. Acest fapt se datoreaza atat asezarii sale geografice, la un punct de interferenta a diferitelor influente climatice si a cailor de migrare a anumitor elemente floristice.
Zona este in mare parte tipic forestiera, intalnindu-se aici fagul autohton, fagul oriental, gorunul in partea inferioara, bradul in partea superioara, molidul foarte putin prezent spre golurile alpine. Exista o specie endemica de pin, pinul negru de Banat, o mare originalitate pentru Valea Cernei.
        Fauna Vaii Cernei este reprezentata in special de mamifere (ursul, cerbul, capriorul, mistretul, rasul, vulpea, jderul, bursucul, pisica salbatica, vidra, veverita). Dintre reptile, de retinut este prezenta viperei cu corn (Vipera amodytes) precum si prezenta unei specii rare de serpi, sarpele sfant sau sarpele lui Esculap.
Viata mai este prezenta aici si in intunecimea pesterilor, cu numeroase specii, unele endemice altele descoperite aici pentru prima data. Accesul principal in parc este prin statiunea Herculane, unde se afla si sediul ocolului silvic Herculane."
Descarca referat