Referat Turismul De Afaceri Din Romania

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 16 Iunie 2016

Descriere Referat

        Intalnirile de afaceri nu mai sunt limitate acum de distanta sau de necunoasterea unei limbi comune de conversatie, in cazul in care participantii au nationalitati diferite. Desi in general atunci cand apelam la serviciile agentiilor de turism o facem pentru a ne planifica concediul, vacanta, luna de miere, etc, nu putine sunt firmele care au nevoie de oferte turistice avantajoase pentru a organiza teambuildinguri in diferite orase ale tarii. Orasele mari sunt in general alese de marile corporatii pentru trainingul angajatilor, de exemplu, iar aici echipa poate imbina utilul cu placutul: dupa programul de serviciu, pot fi admirate frumusetile naturale si cele antropice ale zonei.
        Proiectul de fata dezbate asadar aceasta tema, a turismului de business, cele trei capitole fiind completate de o sinteza in Power Point cu 8 slideuri.

Extras din referat:

        "Turismul de afaceri s-a dezvoltat mult in Romania ultimilor ani. Multe firme din strainatate aleg orase din Romania pentru organizarea de diverse evenimente la care participa sute de persoane. In Romania continua constructia de hoteluri de 4 si 5 stele, insa cererea acopera adeseori oferta locurilor de cazare. 
        Unul dintre motivele principale pentru care strainii aleg sa vina in Romania il constituie preturile reduse, in comparatie cu alte tari europene. Pachetele de servicii includ sali de conferinte bine echipate, personal specializat, cazare la hoteluri de standard superior, transfer de la aeroport a hotel, bilete de avion, servicii de secretariat, traducere simultana, programe de divertisment si mese festive. Astazi cererea pentru locurile de cazare si salile de conferinte este atat de mare, incat locurile la hotelurile de peste 3 stele sunt insuficiente. Rezervarile se fac cu cel putin 3 luni inainte, pentru a mai gasi locuri disponibile. Bucurestiul conduce detasat in privinta cotei turismului de business, detinand 60-70% din total. Alte orase cautate sunt cele mai dezvoltate si mai ales cele care au aeroporturi si hoteluri moderne. Timisoara, Cluj, Constanta, Iasi sunt orase unde turismul de afaceri se mai dezvolta. Valea Prahovei se poate lauda si ea cu cereri pentru turism de afaceri, insa zona pune la dispozitie putine hoteluri de peste 3 stele si serviciile aferente. In alte zone, precum litoralul romanesc, Delta Dunarii, Bucovina, lipsa unor unitati de cazare cu sali de conferinte si celelalte servicii necesare duce la pierderea unor venituri importante. "
Descarca referat