Referat Turismul In Judetul Constanta

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Structurat in trei mari capitole, acest referat ofera o imagine de ansamblu, un tablou complet al judetului Constanta, un judet cu un potential turistic deosebit. 

    Dupa o prezentare generala a zonei din punct de vedere al suprafetei, populatiei si numarului sau de localitati sunt analizate, in al doilea capitol, resursele de care se bucura acest judet, resurse naturale, culturale si istorice, tehnice si economice, dar si sociale si demografice. Al treilea capitol enumera posibilitatile de dezvoltare ale judetului, din perspectiva tipurilor de turism care pot fi practicate. Vorbim astfel despre turism ecumenic, cultural, balnear, de afaceri, rural si cel mai semnificativ, estival. Aflam de asemenea informatii despre circulatia turistica si despre posibilitatile de cazare a turistilor, dar si despre felurile in care se poate promova turismul in aceasta locatie.

    Aceasta parte a Dobrogei se bucura de specii floristice unicate in lume, dar si specii faunistice, formatiuni geologice antice, fiind declarate 27 rezervatii naturale, reprezentand aproape 13.000 ha. Prin urmare, turistii se pot bucura de vizitarea Rezervatiei de dune marine (la Agigea), a Pesterii Limanu, de Rezervatia naturala. 
    
    Fantanita-Murfatlar, de Rezervatia Gura Dobrogei, de Rezervatia Valul lui Traian, etc.

    Constanta impresioneaza insa si prin numeroasele sale muzee, prin monumentele sale, prin bisericile, prin casele memoriale si centrele sale etnofolclorice. Prezinta astfel un obiectiv turistic foarte apreciat Edificiul Roman cu mozaic, Cetatea Sucidava, Altinum, Durostorum, dar si insula Pacuiul lui Soare care adaposteste o cetate care dateaza de la anii 971-972 d.Hr.

    Nici muzeele din Constanta nu sunt putine, cele mai vizitate fiind Muzeul de Istorie Naturala si Arheologie, cel de Arta, al Marinei Romane sau cel de Arta Populara.
Alaturi de biserici vechi si cladiri care pastreaza istoria zonei, Constanta a suferit si multe procese de modernizare, evidente in crearea de imense centre comerciale cu uriase unitati de alimentatie publica, malluri, hoteluri maiestuoase, centre de relaxare, etc.
Descarca referat