Referat Serviciu De Etaj La Un Hotel

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 25 Iunie 2016

Descriere Referat

La hotel nu mergem doar cand suntem in concediu, ci ori de cate ori ajungem intr-un loc nou. Cazarea este pentru cei mai multi turisti punctul forte al oricarei vacante si de aceea este important sa avem un loc confortabil, primitor in care sa ne intoarcem de exemplu seara, dupa o zi fierbinte pe plaja unei mari.
Ca apelam serviciile unei pensiuni, a unui hotel sau a oricarui alt tip de spatiu de cazare, organizarea interna eficienta este esentiala. Asa cum se intampla in aproape toate domeniile, ce vedem noi la suprafata este cumulul unei munci sustinute din spate, ca intr-un laborator unde lucreaza zeci sau chiar sute de oameni. In spatele unei camere curate, a unei mese copioase servite la restaurantul hotelului exista in primul rand organizare, o munca de echipa unde fiecare isi cunoaste si isi respecta sarcinile. Cameriste, bucatarese, receptioneri, sefi de sala, ospatari, toti au un singur obiectiv: satisfacerea clientilor.
In acest proiect discutam despre serviciul de etaj al unui hotel, tema analizata in cele 3 capitole care sunt apoi rezumate intr-o prezentare in PowerPoint cu 14 slideuri.

Extras din referat:

        Concièrge este subsectorul ale cărui atribuţii principale sunt:
- Gestionarea cheilor spţiilor de cazare, prin predarea şi primirea lor zilnică şi supravegherea ocu-pării spaţiilor, atât în cazul cheilor clasice cât şi în cazul cartelelor magnetice.
- Efectuarea serviciilor suplimentare specifice sectorului de recepţie: furnizarea de informaţii, transmiterea de mesaje, sortarea şi distribuirea coresponedenţei, rezervarea de mese la restaurante, de bilete la mijloacele de transport în comun, etc.
- Coodonarea activităţii “serviciului de hol” prin supervizarea directă a “personalului în uniformă” (portar-uşier , bagajist, curier, comisioner, liftier, voiturier), care efectuează la rândul lui o serie de servi-cii suplimentare: transportul bagajelor, curieratul, comisioneratul, comenzi de taxi, etc.
- Supravegherea circulaţiei persoanelor în hotel, prin identificarea clienţilor, a vizitatorilor şi a ce-lor care nu fac parte din aceste două categorii, pentru a asigura securitatea clienţilor (mai ales prin inter-zicerea accesului străinilor în zona spaţiilor de cazare).
        În unele hoteluri există şi funcţia de şef concièrge, care coodronează activitatea recepţionerului-concièrge, a portarului-şef, curierului, comisionerului, bagajistului, liftierului.
        Lucrătorul din spatele comptoir-ului concièrge este cel mai reprezentativ angajat al sectorului de re-cepţie, deoarece prin natura obligaţiilor, este persoana căreia oaspetele i se adresează în permanenţă pentru rezolvarea problemelor sale. De fapt, putem spune că în timpul sejurului, recepţionerul-concièrge este “secretarul personal” al clientului. Dată fiind pregnanta relaţie de reprezentare a acestui lucrător cu clientela, este de la sine înţeles că respectivul angajat trebuie să fie extrem de prezentabil, impecabil ca ţinută personală şi vestimentară, cu un comportament ireproşabil, volubil, persuasiv, mereu atent, dotat cu o bună memorie vizuală şi auditivă şi bineînţeles, excelent cunoscător al unor limbi străine de circu-laţie internaţională. De altfel, această ocupaţie din domeniul hotelier beneficiază de recunoaştere inter-naţională datorită asociaţiei U.I.P.G.H. (Union Internationale des Portiers des Grandes Hoteles) – Clefs d’Or."
Descarca referat

Mai multe referate din categoria referate-turism

Detalii referat Nivel Nota Pagini Pret
Baile tusnad Liceu 10 49 14
Parcul national bucegi Liceu 10 49 14
Turismul religios Liceu 10 20 14
Londra Liceu 10 37 4
Etnografie si folclor in maramures Liceu 10 26 14
Turismul in dubai Liceu 10 28 15
Promovarea zonei turistice sinaia Liceu 10 34 14
Brasov Liceu 10 47 14
Turismul in baile herculane Liceu 10 41 14
Evaluarea resurselor turistice in republica moldova Facultate 10 5 2