Referat Servicii De Cazare

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 23 Iunie 2016

Descriere Referat

        Stele, flori, pe cat de frumoase in realitate, pe atat de nostime daca stam sa ne gandim cat sunt de relevante in ceea ce priveste confortul si conditiile oferite. Multi dintre noi stim cum o cazare improprie ne poate strica intreaga vacanta, intregul concediu. Noul trend in ceea ce priveste ofertele turistice il constituie pachetul all inclusive, tocmai datorita importantei considerabile pe care o are confortul de care avem cu totii nevoie cand ne cazam intr-o unitate de primire a turistilor, indiferent de forma: pensiune, hotel, hostel, cabana, etc.
        Serviciile de baza intr-o unitate turistica cu functie de cazare sunt evident cazarea, dar si alimentatia si posibilitatile de tratamente. Exista desigur o legatura intre introducerea în circuitul turistic a unor obiective turistice şi construirea bazelor de cazare şi alimentaţie, acestea apărând, aparent, ca o rezultantă strictă a cererii.
        Serviciul de cazare vizează crearea condiţiilor şi a confortului pentru adăpostirea şi odihna călătorului. Serviciu se prezintă astfel ca o activitate complexă, decurgând din exploatarea capacităţilor de cazare.
        Dezvoltarea şi calitatea serviciului de cazare sunt dependente de existenţa unei baze tehnico-materiale de cazare adecvate, cu dotările corespunzătoare, care să ofere turiştilor condiţii optime. În al doilea rând, serviciul de cazare este influenţat de dotarea cu personal a unitatilor de cazare, de nivelul de calificare a angajatilor şi de organizare a muncii în unităţile hoteliere.

Extras din referat:

"Componentele serviciului de cazare hotelieră
        Serviciile de cazare hotelieră reprezintă, alături de cele de transport, alimentaţie şi agrement, prestaţii de bază  solicitate de turist pe durata călătoriei şi sejurului său şi totodată un factor important de stimulare a cererii turistice. Conţinutul acestor servicii este determinat de faptul că obiectivul de cazare îndeplineşte pentru turişti rolul de domiciliu temporar şi trebuie deci să aibă o funcţionalitate complexă.        
        De asemenea, în organizarea serviciilor de cazare se va ţine seama de faptul că aproape jumătate din timpul efectiv de vacanţă este cheltuit de turişti în incinta unităţii hoteliere.
        În condiţiile diversificării şi integrării serviciilor în produsul turistic oferit, serviciul hotelier nu se mai limitează la cazarea propriu-zisă, fiind completat de o serie de prestaţii suplimentare, care în fapt sunt rezultatul îmbinării unei varietăţi de activităţi. Gama acestor prestaţii este foarte largă şi greu de delimitat în raport cu funcţia de bază. Varietatea lor este dependentă de condiţiile pe care le oferă baza tehnico-materială sub aspectul timpului de construcţie, categoriei de confort, gradului de dotare etc.
        Printre principalele activităţi, ce dau conţinut serviciului hotelier conceput în ideea satisfacerii complexe a cererii turiştilor şi călătorilor, se numără:
a) cazarea propriu-zisă şi activităţile complementare ei;
b) alimentaţia şi serviciile legate de asigurarea acesteia;
c) activităţile cultural-artistice şi de agrement;
d) serviciile de informare şi de intermediere;
e) activităţile comerciale;
f) activităţile cu caracter special.
        Între aceste servicii, numite de unii autori funcţii, există relaţii de interferenţă. În raport cu specificul fiecărei unităţi hoteliere, unele dintre aceste servicii pot fi mai mult sau mai puţin dezvoltate, pot lipsi, după cum pot să şi apară altele suplimentare.   
        Cazarea este funcţia principală a unităţilor hoteliere, indiferent de mărimea, tipul, categoria de confort, gradul de dotare etc. al acestora. Cazarea presupune existenţa unui spaţiu şi a echipamentului necesar asigurării condiţiilor de odihnă şi de igienă ale turistului.
        Odihna turiştilor în spaţiile de cazare este condiţionată de amplasarea acestora în raport cu zonele de mare circulaţie (scări, lifturi, holuri de staţionare din interiorul unităţii, spaţii cu o intensă mişcare a personalului). Condiţiile de igienă sunt dependente de calitatea echipamentului sanitar, de buna funcţionare şi întreţinere a acestuia, de existenţa obiectivelor de inventar destinate igienei personale şi de frecvenţa înlocuirii lor. "
Descarca referat