Referat Nisipurile De Aur Din Bulgaria

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Referatul prezinta in prima sa parte o scurta descriere a istoricului Bulgariei, trecand prin perioada antichitatii, a Vechii Bulgarii Mari, a Primului Imperiu bulgar, a perioadei bizantine, a celui de-al doilea Imperiu Bulgar si a stapanirii otomane. De asemenea, tot in aceasta parte introductiva este descrisa arhitectura bulgara.

    A doua parte a proiectului trateaza tema Nisipurilor de Aur, o zona exotica am putea spune a Peninsulei Balcanice. Invecinata cu tara noastra in Nord, de-a lungul Dunarii in mare parte, Bulgaria se face remarcata prin impresionanta sa diversitate climatica si geografica: munti in Sud-Vest, dealuri si coline in Sud-Est, Marea Neagra in Est, Dunarea in Nord.

    Peisajul mirific al zonei este desavarsit si de cele peste 250 de lacuri glaciare, de numeroasele izvoare minerale, de Parcul National Pirin, dar si de Nisipurile de Aur, cea mai faimoasa statiune a litoralului bulgaresc. Plajele sale deosebite au dat nastere acestei denumiri a locului. Statiunea este plina tot timpul anului, vara cel mai mult, dar si in celelalte sezoane pentru aerul curat al zonei, pentru clima blanda, pentru apa de mare, dar si pentru izvoarele sale minerale. Peisajul este fara indoiala deosebit, completat si de parcul statiunii in care ne putem bucura de cerbi, iepuri sau fazani.

    Statiunea dispune de peste 70 locuri pentru cazare, hoteluri cu dotari moderne, cu centre spa, piscine, etc, cu parcari amenajate, cu restaurante multe dintre ele cu specific traditional, toate acestea dand un plus de confort turistilor.
Descarca referat