Referat Bucovina

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Bucovina, zona din Romania cu cele mai multe manastiri, fiecare cu specificul sau, cu unicitatea sa, cu fresce interioare si exterioare de o inalta calitate, trecute in randul monumentelor de arta universala de catre UNESCO, este un tinut care trebuie vizitat de orice turist care vine in Romania.

    Aproape toate formele de relief se regasesc in aceasta zona: munti in proportie foarte ridicata, dar si dealuri, campii, podisuri, toate acestea dandu-i un farmec special.

    Daca ar fi sa enumeram doar 3 manastiri reprezentative pentru Bucovina, acestea ar fi:

Manastirea Putna, unde este inmormantat cel care a ctitorit-o, Stefan cel Mare, este acum un lacas monahal care adaposteste un muzeu manastiresc in care pot fi admirate diverse modele de broderii, manuscrise, diferite obiecte de cult, dar si numeroase icoane.

    Manastirea Agapia este o manastire de maici aflata in mijlocul unei paduri, pe valea paraului Agapia, intr-un peisaj mirific care nu putea fi mai potrivit pentru un loc al rugaciunii.

    Manastirea Neamt, cel mai vechi asezamant religios din zona Moldovei, este o manastire de calugari care detine cea mai cuprinzatoare si mai veche biblioteca manastireasca (18000 tomuri).

    Alaturi insa de locasurile de mai sus, zona Bucovinei se bucura de prezenta a mult mai multor locasuri sfinte precum: Manastirea Slatina, Manastirea Arbore, Manastirea Sucevita, Manastirea Moldovita, Manastirea Voronet, Manastirea Varatec, Manastirea Bogdana, Manastirea Dragomirna, Manastirea Humor.

    Bucovina este prin urmare o alegerea cea mai inspirata pentru cei care vor sa-si regaseasca linistea sufleteasca, pentru cei pasionati de religie, istorie, dar si arhitectura, pentru cei care vor sa se bucure de aerul curat al muntilor, etc.
Descarca referat