Referat Potentialul Turistic Al Maramuresului

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 20 Iunie 2016

Descriere Referat

Maramuresul este traditie, este unicitate. Atinsa foarte putin de tendintele moderne, europene, morosanii sunt pastratori de frumos, de mestesuguri unice in lume. Oameni modesti, simpli, harnici, veseli, primitori, ei s-au facut remarcati in intreaga lume, motiv pentru care mii de turisti vin si revin aici anual pentru cateva zile de vis, intr-un loc de poveste.
Proiectul prezinta potentialul natural si antropic al zonei, dar si principalele mestesuguri traditionale, toate sintetizate apoi intr-o ampla prezentare in Power Point.

Extras din referat:

"Borsa
Borsa este o localitate in nordul extrem al Romaniei (Judetul Maramures), in partea rasariteana a Depresiunii Maramuresului inchisa de Muntii Rodnei si Muntii Maramuresului (Carpatii Rasariteni), situata la 700-850 m altitudine, pe Valea Viseului, in apropierea Pasului Prislop (altitudine 1.414 m), care leaga Transilvania de Bucovina (o zona turistica foarte frecventata); populatia orasului numara 30.504 locuitori (la 1 iulie 1991). Clima specifica zonelor montane, rece si umeda, cu veri racoroase (in jur de l5°C in luna iulie) si ierni reci (in jur de 7°C in luna ianuarie). Temperatura medie anuala este de 7°C . Precipitatii abundente (900-1000 mm anual). Un aer pur, intens ozonat.
In partea rasariteana a orasului, la poalele Masivului Rodnei, l2 km departare de centru, se afla un important complex turistic, deschis in tot cursul anului, dispunand de mai multe hoteluri moderne. Zona ofera conditii pentru practicarea alpinismului si sporturilor de iarna (piste de schi cu grade variate de dificultate, trambuline de ski omologate, de 113 m, practicabile pana in lunile aprilie si mai). Cu funicularul (1.920 m lungine, 500 m inclinatie) se poate ajunge de la Complexul turistic la Poiana Stiol si mai departe, cu skilift (790 m lungime) la varful Stiol (1.611 m).
Izvoare cu ape minerale carbogazoase, sau continand fier, calciu, magneziu, recomandate in tratamentul bolilor cronice ale tubului digestiv si in tratamentul bolilor renale. Dat fiind clima propice, statiunea este recomandata si pentru tratamentul nevrozelor astenice si al tulburarilor respiratorii"
Descarca referat