Referat Potentialul Turistic Al Deltei Dunarii

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Delta Dunarii este unul dintre locurile de destinatie preferate pentru petrecerea concediilor de vara pentru extrem de multi turisti, romani si straini deopotriva. Agentiilor de turism le este foarte usor sa promoveze o asemenea zona, cu totul deosebita de celelate obiective turistice ala tarii noastre. Odata ce le este facuta cunoscuta zona, turistii o aleg fara ezitare. Aceasta rezervatie a biosferei dispune de semnificative resurse turistice naturale si antropice. Peste 80% din suprafata Deltei Dunarii este in Romania, Ucraina bucurandu-se si ea de o mica parte a Deltei. Fiind o campie aluvionara, una in formare, Delta are o clima temperat-continentala, cu influente pontice, media temperaturii anuale fiind aproximativ 11°C.

    Ceea ce este cu adevarat impresionant in Delta Dunarii este fauna sa acvatica, aici regăsindu-se peste 98% din fauna acvatica a intregii Europe. Peste 60 specii de pesti, peste 300 specii de pasari, marea lor majoritate acvatice pot fi admirate in acest mic paradis. Vegeratia preponderenta este una de mlastina stuficola, foarte multe specii de plante fiind ocrotite prin lege. 

    Delta Dunarii prezinta un interes crescut nu doar din punct de vedere turistic, ci si stiintific, 9% din zona constituind rezervatii naturale. Dintre zonele umede ale Terrei, Rezervatia aceasta a Biosferei ocupa locul 5, iar intre zonele umede ale Europei –locul al 2lea, din perspectiva importantei ecologice fiind pe locul al 3-lea, aceste locuri fiind desigur deloc neglijabile si pe deplin meritate.

    Delta Dunarii se bucura de o diversitate, de o originaitate a florei si faunei pe care cuvintele cu greu o pot descrie. Peste 4000km2 de peisaje mirifice, de locuri de vizitat, de obiective turistice remarcabile isi intampina vizitatorii si ii asteapta in numar cat mai mare.
Descarca referat