Referat Perlele Turistice Ale Vaii Oltului

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2016

Descriere Referat

Legand Transilvania cu Dunarea, Valea Oltului a avut mereu o importanta strategica semnificativa. Unul dintre cele mai importante rauri ale tarii, Oltul izvoraste din Carpatii Orientali, din Hasmasul Mare si curge prin 7 judete.
Pe Olt se vor a fi construite mai multe lacuri de acumulare cu hidrocentrale si finalizarea acestor proiecte ar aduce desigur numeroase beneficii zonei. Dar dincolo de acestea, Valea Oltului este o sursa inepuizabila de frumuseti, de locuri mirifice, cu cascade (cascada Lotrisor), cu zone de munte, cu drumuri forestiere si trasee alpine.
Un punct cu un interes crescut in aceasta zona este statiunea Calimanesti-Caciulata, o statiune balneoclimaterica foarte cunoscuta pentru izvoarele sale de apa mineral. Apa acestor izvoare este miraculoasa, ajutand in tratarea afectiunilor tubului digestive, a bolilor hepato-biliare, dar si a celor de nutritive si metabolism. In centrele de tratament de aici, dotate cu sali moderne pentru electroterapie, aerosoli, kinetoterapie, etc, vin anual mii de vizitatori.
    Dar zona este faimoasa si pentru numeroasele sale lacasuri de cult (de ex Manastirea Turnu, Manastirea Cozia, etc). Despre astfel de “perle” ale Vaii Oltului, despre toate obiectivele turistice ale zonei, dar mai ales despre cum poate fi zona valorificata ca obiectiv turistic aflam din acest referat.

Extras din referat:

“Oltul este unul din cele mai importante râuri din Romania. Izvorăşte din munţii Haşmaşul Mare, în Carpaţii Orientali. Curge prin judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Olt şi Teleorman. Principalele oraşe prin care trece sunt: Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Făgăraş, Râmnicu Vâlcea şi Slatina. Oltul se varsă în Dunăre lângă Turnu Măgurele. Altitudinea la izvor este de 1.440 m deasupra nivelului mării, iar la vărsare, deasupra nivelului mării. Bazin hidrografic: 24.050 km². Afluenţi: Barsa, Cibin, Râul Negru, Ghimbasel.
Oltul drenează Depresiunea Ciuc, pe care o părăseşte prin defileul de la Tuşnad, pătrunde în Depresiunea Braşovului unde primeşte pe stânga Râul Negru, cu Tarlungul, Ghimbaselul cu Timişul, Barsa cu Râul Turcului, trece prin Depresiunea Baraolt, defileul de la Racos din Munţii Persani, pătrunde în Depresiunea Colinară a Transilvaniei, primind pe stânga din Munţii Făgăraş râuri scurte cu debit bogat (Sercaia, Sambata, Cartisoara, etc.), apoi pe dreapta Cibinul cu Hartibaciu şi Sadu, dupa care Oltul intră într-un sector de vale transversală, trece prin Defileul Turnu-Roşu, Depresiunea Loviştei, unde primeşte pe dreapta Lotru, Defileul Cozia, apoi prin Subcarpaţii Getici, unde primeşte râurile: Luncavatul, pe dreapta, şi Topologul, pe stânga, trece prin Podişul Getic primind pe dreapta oltetul, trece prin Câmpia Română şi se varsă în Dunăre langa Turnu-Magurele.
        Pe Olt s-au construit şi urmează să se finalizeze un număr mare de lacuri de acumulare cu hidrocentrale, din aval de oraşul Făgăraş din Depresiunea Făgăraşului până la vărsare în Dunăre.”

Descarca referat

Mai multe referate din categoria referate-turism

Detalii referat Nivel Nota Pagini Pret
Turismul in portugalia Liceu 10 41 14
Atractii turistice si obiceiuri in moldova Liceu 10 47 14
Produsul turistic Liceu 10 39 14
Casa alba Liceu 10 21 14
Comercializarea produselor turistice Liceu 10 20 14
Turismul in grecia Liceu 10 62 18
Paris Liceu 10 43 10
Multifunctionala Liceu 10 30 16
Turism in tara motilor Liceu 10 24 14
Bucovina Liceu 10 20 14