Referat Parcul National Bucegi

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 15 Septembrie 2015

Descriere Referat

Cand e vorba de zile libere, de vacanta, fiecare dintre noi alegem in primul rand intre munte si mare, urmand apoi alte criterii: aglomeratie/zona mai linistita, tara/strainatate, etc. Parcul National Bucegi este departe de a fi o simpla zona montana din tara noastra. In ultimii ani se fac eforturi constante de a conserva aceasta zona absolut mirifica, unde sublimul este la cote inalte. Natura a fost foarte generoasa si ne-a oferit un loc paradisiac, cu o flora, o fauna si forme geologice deosebite. De peste 80 ani zona a fost propusa spre a fi protejata, acest lucru fiind realizat abia in 1990, Parcul National Bucegi devenind arie protejata.
Peste 30.000 hectare de teren este ocupata de acest parc, intinzandu-se pe trei judete si avand paduri in proportie ce depaseste 50%.
Posibilitatile turistice pe care le ofera zona sunt nenumarate, existand foarte multe sporturi (alpinism, speoturism, ski, ciclism montan) care se pot practica, dar existand si numeroase lucruri atractive precum traditia zonei. Apare insa un conflict, deloc de neglijat, intre zona ca mediu protejat si zona care afera atatea facilitati turistice. Educatia civica a turistilor lasa din pacate de dorit si peisajul este adesea deteriorat de neglijenta si indiferenta lor. Locurile de vizitat sunt extrem de spectaculoase si pentru ca sunt accesibile, pentru ca sunt in tara noastra si la indemana noastra, este pacat sa nu ne bucuram de ele.
Masivul Bucegi este strabatut de Ialomita, acesta fiind singurul curs de apa din acest perimetru, dar si de pesteri si lacuri, izvoare, paraie, dar si faimoasele stanci izolate: Sfinxul si Babele. Totul este minunat in aceasta zona: de la vegetatia lemnoasa, cea a stancariilor, a grohotisurilor si bolovanisurilor, fauna bogata, cu speciile rare, unice in lume si unele pe cale de disparitie.

Extras din referat:

Relatii si procese ecologice

Ecosistemele principale ale Parcului sunt tipice zonei continental-boreale. Se poate observa o zonalitate clara, care porneste de la padurile montane de foioase , paduri  de conifere si ajunge in zona alpina la pasunile alpine si stancariile din golul alpin. Aceste ecosisteme sunt unele dintre cele mai complexe intalnite in Europa, fiind foarte bine conservate.
Studiile efectuate in aceste zone au relevat ca atat habitatele si speciile, cat si procesele ecologice sunt bogate si decurg in normalitate, fiind aproape neafectate de prezenta omului.
In urma inventarului de baza a florei si faunei din Parc se poate constata totusi prezenta unor ecosisteme foarte importante si diverse, care au un grad de sensibilitate ridicata. Astfel, pasunile alpine sunt acele complexe ecologice care sufera cel mai mult in urma activitatilor legate de prezenta omului, respectiv din cauza pasunatului excesiv. Speciile care traiesc pe aceste pasuni depind foarte mult de starea ecosistemelor, aici gasindu-se cele mai multe specii vulnerabile si rare.”

Descarca referat

Mai multe referate din categoria referate-turism

Detalii referat Nivel Nota Pagini Pret
Sankt petersburg Liceu 10 39 14
Potentialul turistic al maramuresului Liceu 10 32 14
Agroturismul in romania Liceu 10 35 14
Turismul in portugalia Liceu 10 41 14
Turismul de litoral Facultate 10 43 14
Atractii turistice in bacau Liceu 10 18 14
Paris Liceu 10 43 10
Turismul rural Liceu 10 22 14
Domul din milano analiza arhitecturala Facultate 10 3 3
Perlele turistice ale vaii oltului Liceu 10 20 12