Referat Multifunctionala

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 18 Iunie 2016

Descriere Referat

        Face parte din categoria perifericelor de iesire si ne ajuta sa transpunem imediat pe hartie orice document avem in calculator. Acum e banal, dar sa ne gandim cat de ireal parea acest lucru acum 30-40 de ani, pe vremea parintilor sau bunicilor nostri de pilda. Cat este de minunat sa facem o fotografie si sa ne bucuram de ea imediat, in doar cateva secunde? Dar sa avem o carte intreaga scoasa la imprimanta in doar cateva minute?
        Despre multifunctionale discutam asadar in cele sase capitole ale acestui proiect (tipuri de imprimante, parametrii imprimantei, functionarea si instalarea imprimantei, modul de intretinere si depanare, dar si explicarea concreta a lucrurilor pe o imprimanta Canon I70), urmate de o ampla sinteza in PowerPoint cu 30 de slideuri.

Extras din referat:

"1.Imprimantele matriciale folosesc ace subţiri care bat într-o panglică impregnată cu cerneală pentru a tipări imaginea pe hârtie. Dacă aveţi o imprimantă cu ace, rezultatele vor fi mediocre.  Ele folosesc de fapt, principiul de la maşină de scris care foloseşte şi ea bandă tuşată. Aceste imprimante sunt ieftine şi uşor de folosit. Imprimantele cu 9 ace nu sunt destul de bune pentru Windows. Cele cu 24 de ace fac faţă cu succes tipăririi sub Windows. Marele dezavantaj  este că  sunt  foarte zgomotoase.
2. Imprimantele cu jet de cerneală aruncă mici picături de cerneală pe hârtie şi compun imaginea de tipărit. Ele tiparesc mai bine decat cele cu ace, nu sunt mult mai scumpe şi sunt silenţioase. Imprimantele cu jet de cerneală color sunt doar cu puţin mai scumpe decât cele alb-negru, dar culoarea poate fi punctul forte al lucrării dumneavoastră. Fotografiile color vor fi tipărite acceptabil, dar nu la standardul revistelor. Merită să folosiţi culoarea acolo unde credeţi că va arăta bine, adică în cazul unor fragmente mici de text sau pentru evidenţierea textului, şi, mai ales, pentru o fotografie. Anumite modele nu neapărat de vârf pot tipări, folosind hârtie specială şi poze la un nivel cu cele din reviste.
3. Imprimantele cu laser realizează tipărituri de cea mai bună calitate, dar sunt mult mai scumpe. Cele mai multe imprimante laser tiparesc doar alb-negru, dar exista şi modele mult mai scumpe care pot tipări color."
Descarca referat