Referat Modalitati De Comercializare Si Promovare A Serviciilor Turistice In Zona Moldovei Centrale Si De Sud

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 08 Iunie 2015

Descriere Referat

Tinand cont de faptul ca cei mai multi dintre noi nu au decat un singur concediu pe an, alegerea celui mai potrivit loc este o decizie care trebuie luata in urma analizei atente a ofertei turistice. Intervin aici agentiile de turism carora le revine sarcina, adesea dificila, de a face oferte de nerefuzat. In sprijinul lor vin insa zonele deosebite ale tarii noastre, deosebite in special prin potentialul lor natural si antropic. Dincolo de pret, turistii pun accent pe obiectivele turistice, pe spectaculozitatea zonei alese.
Pentru agentiile de turism, un client multumit echivaleaza automat cu un client constant. In cazul zonei Moldovei, este greu de crezut ca cineva ar putea avea nemultumiri, cel putin nu in ceea ce priveste provincia din perspectiva geografica si istorica. Vorbim despre zona care ocupa estul tarii noastre, o zona cu o deosebita incarcatura spirituala, dovada fiind numeroasele si prestigioasele manastiri si alte edificii de cult.
Au fost perioade in care Bucovina si Basarabia faceau si ele parte din Moldova, acestea lăsându-şi amprenta asupra culturii zonei. Chiar si singura, independenta, zona are o uriasa putere recreativă peisagistica, curativa (factori naturali balneoclimaterici) si cognitiva. In aceasta zona care dispune atat de zone muntoase, cat si de deal, campie, cu munti, lacuri, pesteri, putem sa ne relaxam (vizitand de exemplu obiectivele turistice precum ruinele Curtii Domnesti de la Bacau, muzee, etc), dar putem de asemenea sa avem cel mai dinamic si captivant concediu cu putinta: ski, expeditii montane, etc.

Extras din referat:

Mănăstirea Neamţ - la Neamţ este cea mai mare şi mai veche bibliotecă mănăstirească din Moldova. Este o mănăstire ortodoxă de călugări, situată în comuna Vânători-Neamţ, satul Mănăstirea Neamţ, judeţul Neamţ. Este cel mai mare şi mai vechi aşezământ monahal din Moldova.
În incinta mănăstirii se află două biserici, două paraclise, turnul-clopotniţă cu 11 clopote, Seminarul Teologic "Veniamin Costache", precum şi un muzeu cu o colecţie de artă bisericească şi sala tiparului. Specific este Aghiazmatarul circular din faţa mânăstirii, unde se face sfinţirea apei la hram. În biserică se află o icoană a Maicii Domnului pictată în anul 665 în Israel, făcătoare de minuni.
Muzeul de Arta-Neamt
A luat fiinta in anul 1960 prin donatii, transferuri de la Muzeul arheologic regional sau prin achizitii. Muzeul are o suprafata de 695 mp si cuprinde 4 sali: Specific national si interferen, europene, Metafora si culoare, Sectia maestrilor si Repere contemporane. Muzeul detine colectii de scupltura, grafica, pictura si tapiserie semnate de artisti plastici locali sau de renume national: Lascar Vorel, Nicolae Tonitza, Ion Tuculescu, Corne.
Muzeul de Etnografie-Neamt
A fost infiintat in 1980. Actualmente muzeul expune obiecte de etnografie si arta populara (textile, ceramica, mobilier), care ilustreaza ocupatii, obiceiuri, port din zona Neamt.
Muzeul de Istorie-Galati
Muzeul de Istorie expune piese importante, datand inca din era preistorica, trecand prin timpurile antice, perioada medievala si sfarsind cu epoca moderna si contemporana. Acestea sunt completate de o colectie etnografica apartinand culturii populare din judet - la etajul trei al complexului.“

Descarca referat