Referat Modalitati De Comercializare Si Promovare A Serviciilor Turistice In Imprejurimile Bucurestiului

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 11 Iunie 2016

Descriere Referat

Vorbim in acest proiect despre imprejurimile Bucurestiului, ca atractie turistica si dezbatem subiectul in trei capitole rezumate apoi intr-o prezentare in Power Point cu 13 slideuri. E dificil daca nu imposbibil de crezut ca o capitala europeana nu este o zona cu un potential turistic deosebit. Formele de turism care pot fi practicate intr-un asemenea oras sunt nenumarate, inepuizabile: turism de shopping, religios, gastronomic etc, si ne referim desihur la Bucurestiul ultimelor decenii, cand a fost modernizat asa cum nimeni n-ar fi crezut, avand in vedere deceniile intregi de comunism conservator.

Extras din referat:

        "Consumul de servicii turistice satisface exigenţele unor motivaţii deosebit de eterogene şi complexe, în majoritatea lor personalizate la nivelul fiecărui turist şi dozate succesiv, într-o ordine firească, riguros determinată în funcţie de formele de turism practicate, de natura serviciilor respective şi de locul şi momentul în care devine necesar consumul acestor servicii componente ale fiecărui produs turistic în parte.
        Prin urmare, gradul de satisfacţie obţinut în urma consumului turistic nu rezidă din simpla însumare a consumurilor parţiale de servicii componente ale unui produs turistic, deoarece aprecierea nivelului calitativ al consumului turistic este influenţată în sens negativ de eventuala calitate nesatisfăcătoare a uneia sau alteia din componentele produsului în cauză. Cu alte cuvinte, dacă din anumite motive, obiective sau subiective, la un moment dat sau într-un loc determinat, una din aceste satisfacţii nu-şi găseşte un echivalent calitativ în oferta de servicii, în condiţiile aşteptate sau solicitate de un turist, insatisfacţia acestuia nu are numai efecte de moment, ci poate deforma subiectiv „imaginea” calităţii întregului produs turistic consumat. Riscurile unor asemenea aprecieri calitative nu sunt de negljat pentru agenţile de turism şi pentru prestatorii de servicii.
        Prestaţile turistice reprezintă eforturile conjugate ale tuturor unităţilor economice care oferă servicii specifice şi nespecifice atât cetăţenilor ţării noastre cât şi turiştilor străini care o vizitează, ceea ce justifică aprecierea că prestaţiile de servicii turistice reprezintă în ultimă instanţă contribuţia sectoarelor economiei naţionale la dezvoltarea industriei turistice din ţara noastră.
        Toate aceste caracteristici în interdependenţa lor organică demonstrează atât caracterul complex al prestaţiilor turistice, cât şi rolul lor diferenţiat în combinarea lor pentru a deveni componente ale produselor turistice oferite în carul diferitelor forme de turism."
Descarca referat