Referat Malta

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 15 Septembrie 2015

Descriere Referat

Cat este de dulce aceasta “insula de miere” nu putem afla decat daca ne incumetam, financiar vorbind, sa-i calcam pragul, macar pentru o minivacanta. Cu aproape 400.000 locuitori avand drept religie de baza pe cea romano-catolica, Malta este o zona in care, pe langa limba engleza si malteza, auzim vorbite si limba italiana, franceza sau spaniola. La Valletta sau simplu Valletta, capitala Maltei, atrage cei mai multi vizitatori, la nivelul intregii tari acestia depasind, in medie anuala, peste 1,5milioane persoane.
Din cele sase insule care formeaza arhipelagul, doar trei sunt locuite. Climatul zonei este mediteranean: vara timp uscat si cald, iar iarna blanda si ploioasa. Intrucat nu au nici resurse minerale considerabile si nici altceva semnificativ, Malta s-a facut remarcata prin serviciile sale turistice, punandu-si in valoare frumoasele zone care sunt vizitate in special vara. Impatimitii de sporturi acvatice, iubitorii de apa gasesc in aceasta destinatie locul ideal pentru o vacanta reusita. Ce poate fi mai minunat, mai placut si mai surprinzator decat o fotografie in apele Grotei Albastre, numita astfel intrucat eroziunea apei asupra calcarului a creat forma unei adevarate grote; o masa cu delicioasele fructe de mare pe o superba plaja nisipoasa precum Golden Bay sau Mellieha Bay sau, de ce nu, pe micutele plaje cu nisip rosu.
E poate o sansa unica in viata fiecaruia dintre noi sa patrunda intr-o pestera subacvatica sau sa viziteze celebrele temple megalitice. Malta este un adevarat muzeu in aer liber, un paradis terestru care trebuie apreciat si valorificat.
Fel de fel de legende am auzit probabil cu totii despre cavalerii ioaniti, despre cavalerii de la Malta, despre orasul tacerii. Cat este legenda si cat istorie reala, departe de poveste, putem afla vizitand aceasta punte intre Peninsula Italica si lumea africana.
Extras din referat:
“Malta e un arhipelag situat în mijlocul Mării Mediterane şi format din 3 insule: Malta, Gozo şi Comino. Cea mai turistica este insula principală, Malta. Mulţi consideră că cea mai frumoasă insulă este Gozo, doar că aici transportul public e mai puţin primitor cu turiştii, iar acest lucru îţi poate da bătăi de cap. Cei din insula Gozo nu se considera maltezi, ci gozitani, ţinând foarte mult la păstrarea identităţii lor culturale. Comino este o insulă foarte mică cu doar 4 locuitori şi un hotel (destul de scump). 
În mai toate staţiunile găseşti bărci sau vaporaşe care fac excursii la grote, în laguna albastră sau în jurul insulelor. E un loc foarte bun pentru snorkeling: poţi înota alături de peşti şi mai mari şi mai mici. Scuba-diving poţi să faci doar dacă ai certificat. Acesta se obţine chiar de acolo, urmând un curs de 2 sau 3 zile (e necesar să-ţi rezervi câteva zile special pentru cursurile de scuba).”

Descarca referat