Referat Japonia – Tara Soarelui Rasare

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 19 Mai 2015

Descriere Referat

    Pentru noi europenii, o tară precum Japonia nu poate fi decat un mister, o uriasa enigma, o tara fascinanta care merita si trebuie sa fie vizitata macar o data in viata. Nicio carte, niciun articol, nicio imagine nu poate egala pasirea intr-un astfel de univers de poveste: izvoare termale, temple vechi de sute de ani precum Templul Kannon din Tokyo, Templul Takeda Shrine, dar si o religie macar inedita daca nu captivanta si foarte interesanta, shinto, conform careia spiritele ne pot ajuta, aducandu-ne fericire. 

    Pentru ca insulele nipone sunt situate la imbinarea placilor tectonice, zona este cunoscuta pentru uriasul numar de cutremure inregistrate anual (aproximativ 1500), dar si pentru numerosii vulcani (peste 150 din care 40 activi).

    Condusa de un imparat al cărui palat este deschis vizitatorilor de doua ori pe an, avand drept floare reprezentativa crizantema, Japonia ne surprinde fara incetare. Dincolo de latura practica, economica prin care Japonia este vazuta drept o tara in care domina luxul, cea mai importanta tara producatoare de masini, electrice si electrocasnice, ea este cunoscuta pretutindeni in lume prin ceremonia speciala a servirii ceaiului, prin faimoasele gheishe, prin minutioasa si delicata arta a aranjanjamentului floral, prin scrisul sau imprumutat de la China. 

    Limba japoneza, unica prin ambiguitatea termenilor, prin impersonalitatea lor, tradeaza caracterul binevoitor si amabil, jovial al locuitorilor.

    Daca acum Tokyo este capitala tarii, timp de peste o mie de ani aceasta a fost Kyoto, un oras langa Osaka, cu un specific aparte. Dialectul lor aparte nu poate fi descifrat, inteles doar prin citirea caracterelor. Cel mai reprezentatit obiectiv al orasului este Templul Kiyomizu-dera, cu o istorie foarte veche, de peste 1200 ani.
Descarca referat