Referat Forme De Turism In Carpatii Occidentali

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Cadrul natural, dar şi cel social-cultural al Carpatilor Occidentali ofera o multitudine de factori de atracţie unici în lume.

    Desi se prezinta ca niste munti fragmentati, cu altitudini deloc inalte, alcatuiti dintr-o mare diversitate de roci, Carpatii Occidentali se fac remarcati prin prezenta a aproape toate formele de relief prezente in tara noastra: culmi largi, povarnisuri stancoase, zone muntoase vulcanice, mici drepresiuni, portiuni de campie.

    Divizati in Muntii Banatului, Poiana Rusca si Apuseni, Carpatii Occidentali sunt traversati de mai multe rauri, dar si lacuri. Ne referim astfel la Raul Somesul Mic, Crisul Repede, Crisul Alb si cel Negru, Raul Barcau, Aries, Ampoi, Lacul Fantanele si Lacul Tarnita.

    Apartinand Muntilor Banatului, Muntii Semenic se fac remarcati in special prin Lacul Valiug, Lacul Trei Ape, Lacul Secu.

    La randul lor, Muntii Aninei sunt un veritabil obiectiv turistic prin numeroasele pesteri precum Pestera Buhui in care se gaseste cel mai lung rau subteran din tara noastra, prin Cheile Nerei, Minusului sau Carasului, dar mai ales prin rezervatia Beusnita in care putem admira mai multe cascade de o frumusete deosebita.

    De departe cei mai reprezentativi din acest lant muntos, al Carpatilor Occidentali, sunt Muntii Apuseni. Este imposibil sa nu fim atrasi de pesterile maiestuoase si impunatoare (Pestera Ursilor, vizitata anual de peste 200000vizitatori, Pestera Meziad, Pestera Scarisoara), statiuni precum Stana de Vale, zona Cetatilor Ponorului, cu pestera cu acelasi nume, lacuri (Lacul Lesu), dar si multe alte obiective turistice care desavarsesc o vacanta de neuitat.
Descarca referat