Referat Baile Tusnad

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Statiunea Baie Tusnad, cu un deosebit potential turistic care este tot mai valorificat in ultimii ani, avand un flux turistic in continua crestere, poate fi dezvoltata prin strategii bine elaborate pentru a ajunge la nivelul celor internationale.

    Desi cea mai mica statiune balneara din Romania, locatia s-a facut remarcata prin cele 44 de izvoare de ape minerale ale sale, fiind vizitata pe tot parcursul anului si recomandata in special celor cu afectiuni ale sistemului nervos central, cardiovasculare, ale sistemului urinar. La baza de tratament a statiunii se pot face bai carbogazoase calde, diverse hidroterapii, dar si fizioterapii si electroterapii. 

    De asemenea, climatul stimulant si tonifiant al zonei este adecvat reconfortarii psihice. Vorbim despre o clima subalpina, o zona cu paduri de conifere, dar si de fagi care acopera muntii care imprejmuiesc tinutul. Aerul este deosebit de ozonat, bogat in ioni negativi si aerosoli rasinosi, constituind si ei un factor terapeutic semnificativ.

    Un plus de spectaculozitate este dat si de lacul situat in apropierea statiunii, Lacul Sfanta Ana, unicul lac vulcanic din tara noastra, dar si de habitatele pe care zona le adaposteste, fiind identificate si protejate specii de pesti precum zglavoaca, pastravul indigen sau mreana vanata.

    Aceasta statiune montana este fara indoiala una dintre cele mai insemnate din tara, apreciata in acelasi timp si la nivel international. Oltul, care traverseaza statiunea, dar si Lacul Ciucas din centrul ei precum si Masivul Ciomatu, formatiune vulcanica a Carpatilor, sunt atractii turistice de nerefuzat. Oferta Bailor Tusnad este foarte bogata si turistii se pot bucura si de drumetii pe munte, pot face rafting pe Olt, pot zbura cu parapanta sau pot schia. In plus, emanatiile de CO2 si apele minerale definitiveaza imaginea unei statiuni balneoclimaterice paradisiace. 
Descarca referat