Referat Baile Felix

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Dupa o descriere a Bailor Felix din perspectiva istoriei sale, a climei si transportului, a factorilor de cura, referatul prezinta obiectivele turistice din statiune si optiunile de petrecere a timpului liber in diferite zone de agreement.

    Devenit aproape o ramura aparte a economiei tarii, turismul reprezinta un domeniu in plina ascensiune. Ajung astfel sa fie valorificate tot mai multe zone, turistii, in numar tot mai mare de la an la an, neezitand sa exploreze aceste locuri deosebite ale Romaniei. 

    O statiune balneara bogata in lacuri si izvoare, dotata cu strand sau bazine cu apa termala, Baile Felix, aflate in judetul Bihor, la 8km de Oradea, reprezinta alegerea tot mai multor turisti, indiferent de sezon. Apa termala, alaturi de tratamentul balnear constituie o atractie si pentru sportivii de performanta care vin adesea aici in cantonament, dar si pentru recuperare. Zona aceasta le este usor accesibila iar avantajul tarii noastre este ca detine o treime din izvoarele, atat termale cat si minerale din intreaga Europa.

    Cazati la hotelurile, pensiunile si vilele la nivel de turism international (existand peste 7000 de locuri de cazare), putandu-se bucura de piscinele, dar si de centrele spa cu care sunt dotate aproape toate locurile acestea de cazare, turistii au parte de vacante de neuitat.
Avand o temperatura intre 20-49 grade Celsius, cu un continut extrem de ridicat de saruri minerale, Baile Felix constituie recomandarea cea mai frecventa de hidroterapie pe care medicii internisti le-o dau pacientilor lor pentru tratarea a tot soiul de afectiuni precum cele cardiovasculare, gastrice, renale, locomotorii, alergice sau respiratorii.

    Statiunea este una usor accesibila, avand la dispozitie fie transportul rutier, fie cel feroviar, dar si cel aerian. Odata ajunsi la Baile Felix, baza de tratament balnear se remarca intr-un superb parc, continuat de o padure, cu o gradina botanica de mici dimensiuni, dar foarte bogata in specii extrem de rare de nuferi.
Descarca referat

Mai multe referate din categoria referate-turism

Detalii referat Nivel Nota Pagini Pret
Multifunctionala Liceu 10 30 16
Turismul in judetul constanta Liceu 10 44 14
Turismul rural Liceu 10 22 14
Aranjamente practicate in transporturile rutiere Liceu 10 30 14
Domul din milano analiza arhitecturala Facultate 10 3 3
Turismul speologic Liceu 10 26 12
Turismul religios Liceu 10 20 14
Turismul de litoral Facultate 10 43 14
Turismul de afaceri din romania Liceu 10 25 14
Fisa tehnica ghidaj adaptativ Facultate 10 2 1