Referat Atractii Turistice Si Obiceiuri In Moldova

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Turismul, aceasta latura a economiei si socialului fiecarei tari, s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani si in Romania, devenind o veritabila industrie extrem de profitabila. Societatea moderna poate materializa prin turism o serie de activitati cultural-educative, dar si de recreere.

Zona Moldovei are nenumarate obiective:

- naturale
Muntii Bistritei, Muntii Bargau, Muntii Calimani, Muntii Ceahlau, Muntii Giumalau, dealul Bucium, Gradina Botanica, Gradina Botanica din Radauti, Codrii Pascanilor, Gradina Zoologica din Piatra Neamt, iazurile din Campia Moldovei, cele din Lunca Jijiei, lacul cu nuferi de la Ipotesti, lacul de acumulare de la Stanca Costesti, Lunca Prutului, Obcinele Bucovinei, Muntii Rarau, Muntii Rodnei, Muntii Stanisoarei si Munceii Neamtului, Muntii Suhard, Muntii Tibau, etc

- antropice
ruinele Curtii Domnesti Bacau, teatrul George Bacovia, Manastirea Trei Ierarhi, Palatul Culturii, Casa Memoriala Vasile Pogor, Manastirea Neamt, Muzeul de Arta Neamt, Muzeul de Etnografie -Neamt, Muzeul de Istorie -Galati, Complexul Muzeal de Stiintele Naturii-Galati, Muzeul de Arta Vizuala-Galati, Muzeul Brailei, Manastirea Maxineni-Braila, Manastirea Agafton-Botosani, Manastirea Agapia, etc.

    De asemenea, Moldova are obiceiurile si traditiile proprii, diferite de celelalte zone ale tarii. Unul dintre primele locuri in randul obiceiurilor este ocupat de cele folclorice si fiecare produs turistic trebuie sa valorifice la maximum aceste avantaje.
 
    Orice oferta turistica, pentru a fi eficienta, atractiva si deci valorificabila, presupune o analiza permanenta a preferintelor turistilor, a multitudinilor intereselor calatoriei lor, a mediei lor de varsta, etc. Ea trebuie sa fie cat mai variata si mai accesibila, adaptata fiecarui tip de turism care poate fi practicat in zona.

    Moldova este o zona in care poate fi practicat turismul de agrement, cultural, de odihna si recreere, sportiv, religios. De asemenea, zona este foarte favorabila pentru turistii din toate categoriile socio-profesionale, indiferent de tipurile lor de comportament si ne referim in acest sens la turistii sedentari, itineranti, etc.
Descarca referat