Referat Atractii Turistice In Bacau

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Bacaul, oras traversat de raul Bistrita, resedinta a judetului Bacau, dateaza conform celei mai vechi referinte istorice din anul 1399. Nicolae Iorga considera ca etimologic, numele orasului vine din cuvantul slav Bâc (zimbru, taur), atestand astfel faptul ca in aceste zone au fost paduri cu turme de zimbri.
Fiind un important punct de vama care i-a conferit o importanta sporita in relatiile comerciale dintre zonele Romaniei, Moldova, Transilvania si Tara Romaneasca, Bacaul, atata prin pozitia sa strategica, cat si prin cadrul sau natural, a cunoscut o dezvoltare rapida.

    Printre principalele obiective turistice se numara Ruinele Curtii Domnesti, Muzeul Stiintele Naturii Ion Borcea, Complexul Muzeal Iulian Antonescu. Teatrul, dar si Casa Memoriala George Bacovia (deschisa publicului spre vizitare din 1971), dar si foarte multe biserici, de o frumusete rara si cu o istorie demna de aprecierea turistilor.

    De asemenea, Bacaul se face remarcat si prin Biserica Sfintilor Imparati Constantin si Elena, restaurarea edificiului fiind terminata in 2003, dar si prin Centrul international de cultura si arta care impresioneaza prin salele de expozitii de pictura, arte decorative, dar si expozitii cu sculpturi in aer liber.
Orasul Bacau dispune si de numeroase hoteluri si pensiuni care sunt pregatite sa-si astepte clientii, fie turisti romani, fie straini, oferindu-le conditii deosebite, la preturi de nerefuzat.
Descarca referat