Referat Aranjamente Practicate In Transporturile Rutiere

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Turismul, corelat cu sistemul de transport, este o activitate cu puternic impact asupra multor sectoare economice, cu efecte majore asupra veniturilor, consumului, dar si a ocuparii fortei de munca. Transporturile sunt fara indoiala o ramura semnificativa a economiei oricarei tari si prin urmare dezvoltarea societatii atrage dupa sine si dezvoltarea transporturilor.

    Dezvoltarea turismului implica obligatoriu si dezvoltarea transporturilor iar acest raport este valabil din pacate si in sens invers, congestia traficului (desi uneori datorata chiar fluxurilor turistice) impiedicand expansiunea turismului.

    Daca pana nu demult, la nivel international, era preponderent transportul rutier, in ultimul deceniu acesta a fost inlocuit de cel aerian. Cu toate acestea, in ceea ce priveste continentul european, peste 70% din totalul circulatiei turistice este dominat de tarnsportul rutier, pondere atat de mare posibil datorita distantelor scurte pe care le parcurg turistii, fie datorita libertatii de a putea alege popasurile dorite, in orice moment al cursei. Alegerea mijlocului de transport tine desigur de mai multi factori precum pretul, confortul, rapiditatea sau securitatea.

    In ceea ce priveste tara noastra, primul loc este ocupat de mijloacele rutiere in proportie de 70-75%. Mijloacele feroviare detin 12-15%, pondere mai mare decat in cazul altor tari, in timp ce mijloacele aeriene sunt deocamdata extrem de putin alese se romani, comparativ cu cetateni ai altor state. Fata de mijloacele de turism navale, desi Romania are conditii naturale care ii permit dezvoltarea si pe acest sector, romanii manifesta un interes modest, de doar 2-3%. 

    Care sunt tipurile de transport folosite in turism, importanta lor si tendinta lor de dezvoltare, dar si idei de imbunatatire a sigurantei traficului sunt prezentate in a doua parte a acestui priect, urmate apoi de o scurta bibliografie.
Descarca referat