Referat Agroturismul In Romania

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Trecând printr-o scurtă prezentare a activităţii de turism pe plan mondial, a factorilor care pot influenţa turismul, a tipurilor de turism pe care le putem întâlni, referatul prezintă detalii legate de agroturism, în particular cel din România.
Turismul rural românesc are un potenţial considerabil datorită varietăţii sale peisagistice. 

    Simple comune, sate româneşti au devenit în ultimul timp atracţii veritabile pentru turişti din lumea întreagă. Casele ţăranilor au fost transformate în pensiuni cu un grad anual de ocupare de aproape 100%. Deşi factorii naturali (forme de relief, clima, flora, fauna) au rămas neschimbaţi oarecum, cei economici, demografici şi politici sunt cei care au influenţat dezvoltarea agroturismul românesc.

    Nu există zonă rurală românească care să nu fie deosebită, care să nu aibă o atractivitate aparte fie prin elementele de folclor, fie prin satele sale cu specific etnofolcloric, cultural-istoric sau peisagistic, fie prin muzeele, casele sale memoriale sau prin bisericile vechi.

    Orice călătorie în România implică aproape obligatoriu măcar o trecere prin spaţiul rural, iar clipele de relaxare în acest mediu sunt fără indoială de neuitat. Este un mod inedit pentru turişti de satisfacere a curioziţăţii, de a-şi îndeplini dorinţa de petrecere a vacanţei într-un loc diferit de cel obişnuit, în alte condiţii de viaţă, în altă civilizaţie, în altă lume practic.
Descarca referat

Mai multe referate din categoria referate-turism

Detalii referat Nivel Nota Pagini Pret
Turismul religios in romania Liceu 10 20 12
Etnografie si folclor in maramures Liceu 10 26 14
Parcul national retezat godeanu Liceu 10 25 14
Turismul in portugalia Liceu 10 41 14
Domul din milano analiza arhitecturala Facultate 10 3 3
Turismul in maramures Liceu 10 38 14
Turismul in dubai Liceu 10 28 15
Turismul rural Liceu 10 22 14
Turismul in delta dunarii Liceu 10 30 14
Sankt petersburg Liceu 10 39 14