Referat Actractii Turistice In Indonezia

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 14 Mai 2015

Descriere Referat

    Pentru noi, europenii, tot ce ofera Indonezia este nou si fascinant: vulcani activi, paduri de santal, de teck, palmieri, maimute, maiestuoase rezervatii naturale,etc. Pana si din punct de vedere religios totul este diferit, Indonezia fiind o tara preponderent islamica.

    Situata la intalnirea a doua oceane (Pacific si Indian), a doua continente (Asia si Australia), Indonezia are un potential turistic deosebit atât natural (din punctul de vedere al reliefului, al apelor, al florei si faunei), cat si antropic (din perspectiva obiectivelor turistice, a traditiilor si obiceiurilor zonei).

    Dispunand de o suprafata maritima covarsitoare in comparatie cu uscatul (raportul este de 4/1), ca mijloace de transport intalnim vapoare turistice, fel de fel de ambarcatiuni, dar si trenuri si mai ales renumita tricicleta Becak.

    Un sfert dintre vulcanii Indoneziei sunt activi. Dincolo de spectaculozitatea fenomenului, dincolo de splendida priveliste a eruptiei unui vulcan, nu este absolut deloc de neglijat faptul ca zeci de mii de oameni mor, cel mai adesea lava fiind cea care cauzeaza dezastrul acesta colosal, alaturi de ceilalti factori adiacenti precum alunecarile de teren sau cutremurile. In istoria moderna s-au inregistrat numeroase eruptii ale vulcanilor, una dintre cele mai importante, cu efecte la nivel mondial, fiind cea a Vulcanului Tambora, in 1815, extraordinar de marea cantitate de cenusa ducand la inregistrarea unei scaderi a temperaturii la nivel mondial. Iata ca intensitatea eruptiei unui vulcan poate duce la dezastre uriase, de neimaginat. De departe cea mai semnificativa eruptie vulcanica inregistrata vreodata a fost cea din 1883 cand jetul de cenusa a vulcanului Krakatau a avut 27km, zgomotul inregistrat atunci fiind cel mai mare auzit pe pamant.

    Dar despre foarte multe alte elemente interesante ale acestei tari aflam in paginile acestui referat, foarte atent si minutios elaborat: detalii despre alti vulcani, despre clima total diferita de cea europeana, despre apele teritoriale si rezervatiile maritime, etc.
Descarca referat