Referat Programarea Neurolingvistica

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 05 Noiembrie 2016

Descriere Referat

        Programare.Toata existenta noastra noi ne programam modul de a gindi, de a resimti si de a ne comporta angajandu-ne in multiplele situatii ale vietii noastre. Putem stabili o analogie cu informatica: materia (corpul uman) este sistemul hardware : noi avem un creier si un sistem nervos. Ceea ce se schimba sunt programele (soft-ul) de care noi dispunem pentru a ne servi de materie (corp).
        Neuro, pentru ca de aceasta capacitate de a ne programa raspunde activitatea neurologica. Deoarece noi avem un creier si un sistem nervos cu care suntem capabili de percepe mediul inconjurator,de a crede si resimti, de selectionare a comportamentelor etc... Procedurile de lucru la NLP tin direct de aceasta organizare neurologica: cum este perceput mediul, care sunt partile din mediu care sunt retinute si care sunt neglijate , care sunt reprezantarile despre ei insisi si despre ceilalti, cum se stocheaza informatia in memorie si cum este accesata aceasta informatie cind este nevoie de ea. 
        Lingvistica, deoarece structura limbajului reflecta modul nostru de a gandi. Discursul unei persoane este bogat in informatii, despre modul cum si-a costruit experienta de viata. Grinder si Bandler au studiat relatiile dintre limbaj si gandire si au transpus aceste consecinte in domeniul practic al comunicarii. Ei au egalat asteptarile acestor notiuni si a studiului asupra limbajului non-verbal: programarea neuro-lingvistica reprezinta tehnici de comunicare si comportament cu caracter practic ce asigura o mare eficienta a actiunii.
Descarca referat

Mai multe referate din categoria referate-psihologie

Detalii referat Nivel Nota Pagini Pret
Comunicarea emotionala Facultate 10 13 1
Inteligenta emotionala eq Facultate 10 12 20
Programarea neurolingvistica Facultate 10 8 1
Referat psihologie Facultate 10 2 13
Studiu de caz si analiza unei metode psihoterapeutice Facultate 10 13 8
Psihologia persoanelor cu sindrom down si cu autism Facultate 10 16 12
Delincventa juvenila Facultate 10 12 10
Complexul oedip Facultate 10 6 3