Referat Antioxidantii Pentru Controlul Distrugerii

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 21 Iulie 2016

Descriere Referat

Există mai mult de 1500 antioxidanţi recunoscuti şi conexe fito-chimice în produsele alimentare comune de zi cu zi, care fac o treabă, nu tocmai bună, de combatere a radicalilor liberi din organism – acele substanţe eliberate pe plan intern în timpul procesului de oxidare şi formate extern de către forţele de mediu, cum ar fi radiaţiile, razele X, medicamentele, pesticidele, poluanţii din aer şi apă, hidrocarbonii, aditivii alimentari, alcoolul, fumatul. Radicalii liberi deteriorează celulele vii şi contribuie la un număr continuu de plângeri,inclusiv interferenţe cu programarea ADN-ului, îmbătrânire prematură, boli de inimă, SIDA, artrită, cancer, cataractă, alergii şi diabet zaharat. Iată cum puterea antioxidantului poate fi cu tine atunci când mănânci.
Poate cei mai celebraţi dintre duşmanii radicalilor liberi sunt carotenoidele (denumire pentru morcovii în care au fost găsiţi pentru prima dată), care sunt aproximativ 40, inclusiv alfa şi beta-caroten (se găsesc în morcovi, caise dulci şi cartofi) şi luteină (găsită în spanac, ţelină şi varză).
Carotenoidele sunt deosebit de puternice în blocarea cancerului, combaterea alergiilor şi încetinirea procesului de îmbătrânire. Cei mai puternici membri din familia antioxidanţilor sunt, probabil, pycnogenolii (de asemenea cunoscut sub numele de flavonoide), care sunt de 20 de ori mai puternici decât Vitamina C şi de 50 de ori mai activi decât vitamina E. Pycnogenol protejează împotriva daunelor capilare, vânătăilor şi îmbunătăţesc imunitatea generală îmotriva bolilor de inimă şi a cancerului. Cele mai bune surse: ceapa, ardei verde, vin roşu, ceai verde şi ierburi selectate.
Dincolo de ceea ce face pentru răceală şi gripă, vitamina-antioxidant, acidul ascorbic (vitamina C) poate încetini procesul de instalare a maladiei Parkinson, reduce riscul de rigidizare a arterelor prin creşterea cantităţii de lipoproteine cu densitate mare de protecţie (HDL) colesterol în sange, ajută la prevenirea cataractei prin paza ochilor împotriva oxidării, ajută la presiunea scăzută a sângelui şi protejează împotriva unui spectru larg de tipuri de cancer.
Vitamina E (tocoferol) este o vitamină solubilă în grăsimi,antioxidantă şi este un important stimulent al sistemului imunitar, care ajută la atenuarea oboselii şi oferă oxigen ţesutului, pentru a accelera vindecarea rănilor, arsurilor şi afecţiunilor pielii, cum ar fi acneea şi eczemele. În parteneriat cu seleniul mineral, se neutralizează radicalii liberi, care accelerează procesul de îmbătrânire celulară şi cerebrală şi cresc riscul de cancer.
Descarca referat

Mai multe referate din categoria referate-medicina

Detalii referat Nivel Nota Pagini Pret
Vitamina e Facultate 10 11 10
Vitaminele Facultate 10 16 14
Antioxidanti pentru controlul bolilor Facultate 10 17 20
Organele de simt Liceu 10 23 0
Antioxidanti Facultate 10 13 10
Antioxidantii pentru controlul distrugerii Facultate 10 17 20