Referat Antioxidanti Pentru Controlul Bolilor

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 23 Iulie 2016

Descriere Referat

        Care este cel mai bun mod de a te vindeca? Se trec mai mulţi morcovi, suc de fructe, brocoli şi păpădie în meniu. Toate cele patru sunt surse de beta-caroten, pro-vitamina A, antioxidant care protejează ADN-ul nostru prin inactivarea genei care promovează creşterea tumorilor şi blocarea creşterii celulelor maligne.
        Radicalii liberi „cei mai mari inamici”
        Împreună cu alţi antioxidanţi majori, cum ar fi vitaminele A şi C, seleniu şi vitamina E, beta-carotenul distruge radicalii liberi, care provoacă modificări celulare ce duc la boli degenerative, cum ar fi artrita reumatoidă, diabetul zaharat, boli cardiovasculare şi cancer.
        Beta-carotenul este cu siguranţă cel mai vizibil (este pigmentul plantei care face grapefruitul roz şi portocalele portocalii) dintre toți antioxidanţii dar, aceasta este numai unul din cele 30 - 50 din complexul caroten, inclusiv alphacaroten, gammacaroten, licopenul, luteina şi capsantina, cunoscute pentru că au în componenţă  vitamina A.
        În timp ce toţi carotenii au capacitatea de a se converti parţial, la comandă, în vitamina A (în funcţie de starea de sănătate a tiroidei şi de prezenţa zincului şi proteinelor din sistem), niciunul nu este la fel de uşor găsit în alimentele comune, ca beta-carotenul.
        Cercetătorii au comparat 220 de pacienţi japonezi cu cancer de stomac, cu 440 japonezi care nu au avut cancer. Mâncătorii de legume au avut jumătate din rata de cancer la stomac, faţă de cei care nu consumau legume. Când cercetătorii au comparat 233 de imigranţi, care au avut cancer pulmonar cu 300 care nu au, cei care au mâncat cele mai multe alimente bogate în beta-caroten , au avut mai puţin de 50% cazuri de cancer pulmonar, ca aceia care nu au mâncat.
        Alimentele bogate în beta-caroten ar putea fi cea mai bună apărare împotriva bolilor arterelor coronare la fel de bine, deoarece acest precursor al vitaminei A pare a ajuta la prevenirea daunelor oxidative a lipidelor despre care se crede că promovează plăcile. Într-un studiu din Boston, bărbaţii de vârstă medie care au suferit de angină pectorală au redus riscul de atac de cord cu 50%, după adăugarea de beta-caroten în dietă . 
        Ce este o doză de vindecare?
        Din moment ce beta-carotenul este transformat în vitamina A, de la 12 la 15 mg pe zi – de trei ori nivelul sugerat de Institutul Naţional al Cancerului - poate fi o idee bună, mai ales pentru că beta-carotenul, spre deosebire de alte forme de vitamina A, este non-toxic, în orice doză. Doar aproximativ 16% din totalul ingerat de beta-caroten este transformat în vitamina A în organism. Restul circulă neschimbat în sânge şi este uşor absorbit de către celule.

Descarca referat

Mai multe referate din categoria referate-medicina

Detalii referat Nivel Nota Pagini Pret
Antioxidanti pentru controlul bolilor Facultate 10 17 20
Vitamina e Facultate 10 11 10
Vitaminele Facultate 10 16 14
Antioxidantii pentru controlul distrugerii Facultate 10 17 20
Antioxidanti Facultate 10 13 10
Organele de simt Liceu 10 23 0