Referat Antioxidanti

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 21 Iulie 2016

Descriere Referat

Lămâia datează încă din vechea Asie (3.000 de ani în urmă). Din punct de vedere botanic, termenul „citrice” se aplică unui grup de arbori şi arbuşti veşnic verzi, aparţinând familiei Rue, care se disting prin frunzele lor lucioase şi florile albe sau roz. “Citrus limonia” este originară din Asia de Sud.
LĂMÂIUL
Simbol al iubirii, Fruct Zemos, Cură pentru scorbut
Fructul miracol al naturii a fost preţuit de-a lungul istoriei pentru aromă , culoarea sa şi proprietăţile chimice unice. Lămâiul, care a ajuns în America cu Cristofor Columb, în timpul celei de-a doua călătorii a sa la New World, precede trandafirul ca simbol al dragostei şi fidelităţii. Un cronicar a înregistrat că "portocalele şi lămâile din care am stors lichid(suc), sunt cel mai bun remediu împotriva scorbutului." (Scorbutul, o boală marinărească comună în zilele lui Vasco de Gama, este o deficienţă gravă, debilitantă şi demoralizatoare, de vitamina C, caracterizată prin umflarea gingiilor, vindecare lentă şi letargie extremă).
Când bucătăria franceză a atins majoratul, acelaşi lucru l-a făcut şi lămâia.
Faimosul bucătar, Pierre Françoise de la Varennes, autor al Patissier şi părinte fondator al bucătăriei franco-italiene, a pionierat prepararea sosurilor realizate exclusiv din oţet, sucuri de carne şi lămâi, care au fost un lux costisitor la mijlocul secolului al 17-lea în Franţa. Dar America îşi poate însuşi primul tort cu lămâie. Reţeta pentru prima prăjitură cu brânză şi lămâie a apărut în anul 1728, la o gospodină colonială E. Smith şi plăcinta cu bezea de lămâie a fost introdusă imediat după aceea.
Curăţătorul minune pentru corp
Nutriţional, lămâia constituie una din cele şapte top- surse naturale de potasiu (celelalte şase sunt năsturelul, frunzele de mentă, seminţele de floarea soarelui, bananele, portocalele şi cartofii), un mineral care promovează gândirea limpede şi ajută la normalizarea tensiunii arteriale.
Lămâile lucrează cu sodiul pentru a reglementa echilibrul apei în corp. Lămâile sunt, de asemenea, surse naturale de acid citric, esenţial pentru viaţă, găsit în celulele tuturor creaturilor vii. Deoarece ambele, lămâile şi lime conţin de la 5 la 6% acid citric, comparativ cu portocalele (1,5%) şi grapefruit (1 până la 2%) şi ambele sunt fructe acide (împreună cu afinele, hibrizi ai acestora, ananasul şi căpşunile), ele sunt un bactericid important.
Lămâile sunt un tonic special şi acţionează ca un agent de curăţare, atunci când există toxicitate în ficat, rinichi, intestine, plămâni sau piele.
Descarca referat

Mai multe referate din categoria referate-medicina

Detalii referat Nivel Nota Pagini Pret
Antioxidantii pentru controlul distrugerii Facultate 10 17 20
Vitaminele Facultate 10 16 14
Organele de simt Liceu 10 23 0
Antioxidanti pentru controlul bolilor Facultate 10 17 20
Vitamina e Facultate 10 11 10
Antioxidanti Facultate 10 13 10