Referat Sistemul De Franare Abs

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Ce este ABS-UL, care este rolul lui, cum functionează acest sistem de frânare, detalii legate de montarea şi demontarea plăcuţelor de frână sunt toate prezentate în acest referat elaborat foarte minuţios.

    Acest sistem de frânare cu anti-blocare este o inovaţie a mijlocului anilor 1980, devenind în scurt timp un echipament obligatoriu al vehiculelor noi. Folosit iniţial în aviaţie pentru a reduce distanţa de frânare şi a păstra direcţia chiar şi atunci când se frânează pe suprafeţe alunecoase, sistemul ABS a fost preluat apoi de Mercedes şi ulterior de marea majoritate a producătorilor de vehicule.

    Sistemul de frânare ABS este activ doar de la o viteză mai mare de 7km/h, iar funcţionarea lui defectuoasă este semnalată imediat prin aprinderea în bord a unui martor, a unui bec de control.

    Alături de sistemul ABS, vehiculele pot fi echipate şi cu un sistem EDL (Electronic Differential Lock), care favorizează accelerarea şi urcarea vehiculului pe o pantă abruptă în condiţii nefavorabile. Sistemul ABS este compus din 4 senzori de turaţie dispuşi la roţi şi dintr-un modul de comandă, care transmite semnalele senzorilor de turaţie la modulatorul hidraulic, iar sistemul EDL foloseşte ca elemente de preluare a informaţiilor tocmai senzorii sistemului ABS.

    Dintre numeroasele avantaje ale sistemului de frânare ABS enumerăm faptul că acesta împiedică blocarea de lungă durată a roţilor, permite deţinerea controlului asupra direcţiei la frânare puternică, permite evitarea derapării în cazul frânării pe carosabil umed sau alunecos, permite oprirea în condiţii de siguranţă şi scurtarea distanţei de frânare, protejează cauciucurile şi asigură aderenţa roţilor pe şosea.

Descarca referat