Referat Organizarea Si Amenajarea Atelierului De Reparatii

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Un atelier in care de repara utilaje trebuie sa indeplineasca mai multe cerinte pentru a putea fi folosit in siguranta si eficient. Astfel, este de o importanta deosebita modul de organizare atat al altelierului, car si al reparatiilor utilajelor.
Nu sunt deloc lipsite de importanta intr-un atelier gradul de iluminare (acesta trebuie sa fie atat natural, cat si artificial), de umiditate sau de ventilatie. De asemenea, zgomotul trebuie combatut fie prin utilizarea cat mai frecventa a foilor de cauciuc, pasla sau a altor elemente fonoizolante, fie prin folosirea castilor sau a altor mijloace de protectie impotriva zgomotului.

    Uneltele cu care se lucreaza intr-un atelier mecanic sunt foarte variate, in functie de modul de actionare putand fi cu actiune manuala sau mecanica, in functie de mobilitate – mobile sau stabile, iar in functie de destinatie identificam utilaje direct productive sau utilaje folosite la ridicare si transport, cum ar fi cricurile sau carucioarele.

    Indiferent cat de bine ar fi protejate, intretinute, executate si exploatate, utilajele sufera un proces de uzura. In ciuda curatirii si a ingirjirii lor adecvate prin ungere, prin exploatarea lor rationala, utilajele se uzeaza continuu, iar repararea lor poate fi executata fie in functie de necesitati (doar la aparitia unor defectiuni), fie planificata (dupa constatare sau preventiv planificata).

    Exista normative de reparatii, acestea stabilind complexitatea reparatiilor necesare, durata lor, dar si consumul de materiale (acesta se estimeaza anticipat, pentru a se putea realiza ulterior aprovizionarea cu materiale). Referitor la documentatia tehnologica necesara pentru executarea reparatiilor utilajelor, aceasta contine normativele pentru executarea reparatiilor, a pieselor de schimb, desenele de executie a pieselor, dar si procesul tehnologic al prelucrarii pieselor.
Descarca referat