Referat Publicitatea Produselor

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 06 Iulie 2015

Descriere Referat

Termenul de publicitate este unul care, pe cat de simplu ar putea parea, pe atat este de complex. El presupune nu doar resurse financiare (acestea situandu-se cel mai probabil pe ultimul loc din punct de vedere al eficientei), ci serioase cunostinte despre comunicare (comunicare eficienta, chiar prin mesaje subliminale), despre atentie (captarea atentiei), etc. 
Publicitatea nu are doar scop comercial, ea putand fi folosita de exemplu si pentru a informa intreaga societate sau macar un segment al ei (de pilda cei care urmaresc posturile tv) despre un comportament de urmat cum ar fi necesitatea consumarii de lichide.
Referatul de fata este structurat in trei capitole, fiecare cu mai multe subcapitole:
- Primul capitol este dedicat rolului pe care comunicarea il joaca in promovarea produselor. 
- Al doilea capitol prezinta detalii teoretice legate de promovarea produselor: continutul si necesitatea promovarii, caracteristicile si etapele desfasuuratoare ale unei promovari, obiectivele si rolul acesteia, dar si cele mai cunoscute strategii promotionale
- Ultimul capitol analizeaza concret fenomenul publicitatii, enumerand care sunt instrumentele care pot fi folosite, care sunt obiectivele si principalele forme prin care se poate realiza publicitatea, dar si reclama, ca parte componenta a publicitatii. Asa cum o melodie are succes daca devine un slagar, la fel si o reclama este eficienta daca este pe buza tuturor. Poate ni s-a intamplat ca la un eveniment, cand cineva incepe o fraza dintr-o reclama, toti ceilalti prezenti sa inteleaga despre ce este vorba.
Care sunt cele mai eficiente cai de informare in masa? Cum facem fata competitivitatii de pe piata? Cum sa ramanem totusi originali, cand pare ca totul a fost deja spus in acest domeniu? La aceste intrebari, dar si la multe altele raspunde acest proiect.

Extras din referat:

“Pentru întreprindere, strategia de piaţă este doar un ghid. Materializarea ei presupune iniţierea unui şir de acţiuni practice şi antrenarea unor eforturi pentru desfăşurarea acestora. Din resursele pe care le are la dispoziţie, întreprinderea poate constitui o paletă largă de combinaţii, existând modalităţi diverse de realizare a contactelor ei cu exteriorul, cu piaţa. Ideea antrenării resurselor, în combinaţii diferite, astfel încât să permită întreprinderii realizarea unui contact eficient cu piaţa a condus la naşterea conceptului de marketing – mix. 
In sistemul relatiilor cu mediul economico-social ,cu piata .cu eforturile de marketing ale intreprinderi moderne nu se pot limita la producerea si distributia de bunuri si servicii; ele implica, totodata, o permanenta si complexa comunicare cu mediul extern, cu piata, care presupune o informare atenta a consumatorilor potentiali si a intermediarilor ,actiuni specifice de influentare a comportamentului de cumparare si de consum, de sprijinire a procusului de vanzare, toate aceste activitati, cu obiective si mijloace de actiune extrem de variate, alcatuiesc politica promotionala.”
Descarca referat