Referat Caracterizarea Pozitiei Pe Piata A Sc Sinderv Srl

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Proiectul de fata este structurat in trei mari capitole, fiecare cu mai multe subcapitole. Prima parte creioneaza datele generale despre societatea studiata, dar prezinta si motivarea necesitatii folosirii programelor de marketing. Aflam apoi care sunt etapele unui astfel de program, ce reprezinta politica de pret, care sunt strategiile si politicile folosite.

    Capitolul al doilea dezvolta conceptul de piata (identificarea, caracterizarea si structura pietei), în timp ce al treilea capitol prezinta diagnosticul financiar (delimitarea conceptuala a termenului). Cea mai consistenta parte legata de diagnosticul financiar vizeaza analiza structurii bilantului, şi deci a ratelor de structura ale activului şi pasivului, a soldurilor, a echilibrului financiar, a lichiditatii societatii, a riscului de faliment, etc.

    Prin strategii de marketing adecvate precum publicitate, preţ al produsului comercializat, prin studii ale pietei, se urmareste desigur cresterea cifrei de afaceri a societatii, cu implicatii financiare cat mai reduse. Pentru a ajunge la acest scop final trebuie corect gestionate cele patru elemente ale mixului de marketing: produsul, pretul, plasarea pe piata economica si in ultimul rand, dar deloc lipsit de importanta, promovarea.

    Cum aflam care sunt cerintele pietii si cum le raspunem intr-un mod care sa invinga concurenta din domeniu sunt intrebari la care au raspunsul cei care se ocupa de managementul si marketingul societatii.

    Crearea unor programe de marketing, fie că sunt elaborate de compartimentul de marketing, fie ca se apeleaza la institute abilitate de cercetari sau chiar la agentii de consultanta, urmeaza o metodologie standard, cu anumite etape clare de parcurs: analiza exploratorie; creionarea planului de actiuni; adoptarea, punerea in aplicare propriu-zisa a programului care necesita de obicei o perioada de testare.
Descarca referat