Referat Politica De Marketing In Asigurarea Succesului Unei Firme

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Prima parte a referatului vorbeşte depre locul şi rolul marketingului în interiorul unei firme în funcţie de orientarea acesteia către producţie, către vânzări sau către client,. De asemenea, facem referire la marketingul social, cel care îşi doreşte să contribuie cât mai semnificativ labunăstrarea societăţii şi a consumatorilor.

    Discutăm deci despre produs şi implicit despre „miopia” de marketing, cea care presupune accentul pe produs şi nu pe nevoile cumpărătorului, despre piaţă, client, nevoile şi cerinţele lui şi legat de acestea ne referim la preţ, calitate.
Capitolul al doilea se referă la politica de marketing, cea care presupune analiza şi corelarea a patru elemente: produs, pret, distributie, promovare. Astfel deosebim între politica de produs, politica de preţ, politica de distribuţie şi cea promoţională.

    Politica de produs analizează conceptul de produs văzut ca idee, ca serviciu sau ca bun, ciclul de viaţă al produselor cu cele patru etape de introducere pe piaţă, perioada de creştere, perioada de maturitate si apoi inevitabil de declin. Diversificarea gamei produselor aparţine tot de această politică, cea de produs.
Pentru a analiza politica de preţ facem referire mai întâi la definirea conceptului de preţ, dar şi la obiectivele politicii de preţ.

    Politica de distribuţie este privită drept una extrem de importantă, ea asigurând continuitatea circulării fluxului de produse de la producător către consumator.

    In cadrul politicii promoţionale analizăm structura acestei activităţi, tipuri de mijloace promoţionale, publicitate, promovarea vânzărilor, relaţii publice şi manifestări promoţionale.
Descarca referat