Referat Cercetarea De Marketing

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Marketingul este esential pentru succesul pe piata al oricarei societati comerciale. Este de accea important sa aflam ce presupune cercetarea de marketing si in acest sens referatul de fata detaliaza aceasta tema in cele 5 capitole ale sale.

    Primul capitol defineste conceptul de marketing, prezentand care este continutul si rolul sau, care ii sunt functiile si cum este el integrat in stiinta economica. Al doilea capitol ilustreaza un scurt istoric al marketingului, cum a aparut si cum s-a dezvoltat el, care ii sunt domeniile de aplicare, tratand si conceptul de universalitate a marketingului.
    
    In cel de-al treilea capitol aflam detalii despre activitatea de piata si implicarea din aceasta perspectiva a marketingului, toate acestea fiind ulterior dezvoltate in capitolul al patrulea prin prezentarea tipologiilor de strategii de piata, a elementelor componente ale mixului de marketing, dar si a distributiei marketingului. Ce presupune concret o cercatare de marketing, care este continutul ei, tipurile si modul de organizare pe care le cunoaste politica economica sunt toate aspecte care ocupa ultimul capitol al referatului.

    Specialistul de marketing este cel care, desi nu depinde de contactul cu consumatorul, este responsabil de inalta calitate a actului de marketing. Este in atributiile sale sa analizeze evolutia pietei, sa observe imediat oportunitatile de dezvoltare, sa stie si mai ales sa prevada care sunt nevoile si cerintele pietei. Primul pas care trebuie facut intr-o activitate este cercetarea de marketing. Ea este avuta in vedere inainte chiar de conceperea produsului, fiind atent urmarita pe intregul proces pana la distribuirea si vanzarea produselor.
Descarca referat