Referat Caracterizarea Ofertelor De Marfuri Din Grupa Produselor Zaharoase

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 02 Mai 2016

Descriere Referat

    Atat sunt de delicioase, incat au existat probabil dintotdeauna. Este vorba de dulciuri, de produsele zaharoase. Ele sunt supuse analizei in referatul nostru: cum se vand aceste produse, este nevoie de tehnici de vanzare si planuri de marketing sau este suficienta calitatea de exceptie a produselor? Cum rezista pe piata aceste produse atat de blamate la scara nationala, chiar mondiala datorita efectelor negative pe care le are consumul lor asupra sanatatii oamenilor? Sunt ele insa chiar atat de daunatoare? De ce nu avem voie sa ne bucuram de o ciocolata de casa gustoasa si parfumata, de un tort de ciocolata, de o crema de zahar ars, etc? Ca in orice domeniu al vietii, raspunsul este unul singur: echilibrul si moderatia. Niciodata nu ne va face rau un aliment consumat rational.
Produsele zaharoase sunt de mai multe feluri, in functie de concentratia de zahar. De exemplu, aproape 100% zaharoza contin serbetul, siropul de glucoza, al caror consum poate produce dereglari metabolice semnificative intrucat este absenta tiamina, cea care ajuta la metabolizarea glucidelor, iar aportul de glucide este imens, exagerat.
Despre efectele consumului de produse zaharoase, in special despre efectele negative, dar si despre oferta pe care o are un supermarket de renume vorbim in a doua parte a acestui referat care este completat si cu o sinteza a celor mentionate in Power Point, pezentare care are 20 de slide-uri.

    Extras din referat:

    “Produse zaharoase obţinute din fructe oleaginoase şi zahăr
    Reprezintă cele mai consumate dulciuri în lumea contemporană. Este vorba despre ciocolată, care se obţine pornind de la boabele de cacao şi de halva, obţinută fie din seminţele de floarea soarelui, fie din seminţele de susan. Procedeele tehnice prin care se fabrică aceste produse sunt destul de complicate, dar rezultatul îl reprezintă preparate nu numai apreciate, dar şi cu o valoare nutritivă mare. În principal, ele sunt extrem de calorigene. Respectivele calorii vin nu numai din zahăr, dar şi din lipidele care se găsesc aici într-un procent ridicat (20-40% în produsul final).
    Este vorba de lipide vegetale, fără colesterol, dar bogate în acizi graşi esenţiali. O menţiune aparte o vom face pentru halvaua din susan, cunoscut fiind faptul ca seminţele de susan sunt bogate în acid linolenic, acid gras polinesaturat ω-3 cu o marcată acţiune antiaterogenă. Halvaua şi ciocolată aduc şi proteine (halvaua de floarea soarelui conţine 10-12% proteine), tocoferoli, vitamine din complexul B (cu excepţia vitaminei B12), minerale (îndeosebi fosfor sub formă de fitati - deci greu utilizabil, potasiu), fibre alimentare (celuloză, hemiceluloze). Ciocolată conţine mici cantităţi de metilxantine: cofeina, teobromina (1300 - 4740 mg teobromina/kg) stimulatoare pentru sistemul nervos central şi de oxalaţi (care cheleaza mici cantităţi de calciu sau alţi cationi) etc. Se considera că ciocolată simplă, amăruie, reprezintă o sursă importantă de polifenoli (taninuri) şi de flavonoizi (catechine) care au un efect important de creştere a concentraţiei de HDL-colesterol.”
Descarca referat