Referat Anticiparea Nevoilor Clientilor

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 29 Aprilie 2015

Descriere Referat

    Data fiind aceasta avalansa de tipuri noi de produse la nivelul pietei mondiale actuale, dar şi imprevizibilitatea reacţiilor şi alegerilor potenţialilor clienţi, societăţilor le revine sarcina dificilă de a anticipa nevoile clienţilor, de a fi mereu cu un pas inaintea nevoii lor propriu-zise. 

    Exigenta crescanda fata de calitatea ofertei, luand in considerare nelimitatele posibilitati de alegere obliga orice societate comerciala, pentru a putea rezista pe piata concurentiala, sa-si adapteze politica astfel incat ea sa fie cat mai aproape de nevoile si dorintele consumatorilor.

Primul capitol al referatului defineşte conceptul de mediu de marketing al firmei, cel sub auspiciul caruia aceasta isi desfasoara activitatea, avand o influenta remarcabila in ceea ce priveşte posibilitatea firmei de a indeplini nevoile si dorinţele clientilor sai.

    Sistemul de marketing, care are drept obiective maximizarea consumului, a satisfactiei consumatorului, a posibilitatilor de alegere, a calitatii vietii are două componente: micromediul si macromediul, cel din urmă acţionând asupra primului. Astfel, factorii economici, naturali sau culturali au un impact evident asupra furnizorilor, clientilor sau distribuitorilor.

    Capitolul al doilea face referinta la cererea si oferta de marfuri si la mixul de marketing, toate acestea fiind exemplificate apoi prin studiul de caz din ultima parte a referatului realizat in cadrul SC SALAMANDER SRL. De asemenea, tot la finele proiectului este prezentata si analiza Swot, firma remarcandu-se prin numeroase puncte tari (dispune de resurse financiare si materiale, are foarte multe avantaje fata de clienti care manifesta o perceptie pozitiva, dar si preturi foarte avantajoase), dar si puncte slabe (nivel scazut al productivitatii, conducere fara viziune si cu strategii neclare).
Descarca referat