Referat Analiza Constrangerilor Asupra Activitatii De Marketing Pentru Producatorii De Carne Si Produse Din Carne

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 26 Octombrie 2015

Descriere Referat

In orice domeniu economic, o analiza de marketing bine efectuata poate duce orice activitate pe culmile cele mai inalte ale succesului. Atunci cand cunoastem foarte clar potentialii cumparatori, nevoile lor, tendintele pietei economice, posibilitatile noastre ca firma, deja succesul este pe jumatate asigurat.
Care sunt constrangerile asupra producatorilor de carne? Ce presupun de fapt constrangerile de mediu, cele etice, legale, sociale sau chiar publicitare ? Prin ce se diferentiaza producatorii de produse din carne de ceilalti agenti economici, cu domeniu de activitate diferit ? Care sunt masurile pe care le putem lua pentru ca activitatea noastra economica sa nu aiba de suferit de pe urma recesiunii, a inflatiei, a scaderii puterii de cumparare?
Lucrurile sunt cu atat mai delicate cu cat vorbim despre carne, despre producatorii de produse din carne. Cu totii stim cat este de importanta in acest sens igiena, conditiile de manipulare a carnii, din primul moment, cand o transeaza macelarul si pana ajunge in mainile noastre, ale consumatorilor. Traseul carnii este unul lung si tocmai de aceea se impun masuri stricte si clare.
Alterarea, contaminarea cu diverse microorganisme intervine extrem de usor in cazul carnii, aceasta fiind un produs cu un procent foarte mare de apa, proteine si grasimi. Alterarea carnii poate face victime omenesti si de aceea, dincolo de pierderile materiale, pierderile pot fi uriase.
Toate procesele de preparare a carnii trebuie atent respectate: conservare, racire, afumare, transport, depozitare, refrigerare, decongelare etc. 

Extras din referat :

« PRODUSE:
Salam de sunca taranesc- Produs fiert si afumat din carne de porc ce trebuie pastrat la o temperatura optima de 8-10°C. Termenul sau de valabilitate este de 45 de zile. Se gaseste atat la bucata de 450 g.
Salam taranesc de casa- Produs fiert si afumat din carne de porc si carne de vita in amestec ce trebuie pastrat la o temperatura optima de 8-10°C. Termenul sau de valabilitate este de 25 de zile. Se gaseste atat in varianta vrac (la kg), dar si ambalat in vid.
Salam taranesc de porc- Produs fiert si afumat din carne de porc (67%) ce trebuie pastrat la o temperatura optima de 8-10°C. Termenul sau de valabilitate este de 45 de zile. Se gaseste in varianta vrac (la kg), dar si ambalat in vid.
Salam sasesc cu piper verde- Produs fiert si afumat ce are in compozitie atat carne de vita cat si carne de porc. Gustul inconfundabil al salamului sasesc este completat in acest caz de un gust fin de piper verde.Temperatura optima de pastrare este de 8-10°C si are un termen de valabilitate de 45 de zile. Ca modalitate de prezentare se gaseste in varianta de 650 g, cat si in varianta mini 350 g
Salam uscat- Produs din carne fiert si uscat, ce contine un amestec de carne de porc si vita, si care trebuie pastrat la o temperatura de 8-14°C, cu un termen de valabilitate de 30 de zile. Se gaseste ambalat in varianta flow-pack vrac (kg).
Salam haiducesc- Produs fiert si afumat ce are in compozitie atat carne de porc . Temperatura optima de pastrare este 8-10°C, iar termen de valabilitate de 25 de zile. Ca modalitate de prezentare se gaseste in varianta vrac ~ 1,7 kg si la bucata de 600 gr.
Salam turist extra- Produs fiert si afumat, ce contine un amestec de carne de porc si vita,  ce trebuie pastrat la o temperatura optima de 8-10°C. Termenul sau de valabilitate este de 45 de zile. Se gaseste atat in varianta vrac (la kg), dar si la bucata de 600 gr.
Salam de vara extra- Produs fiert si afumat din carne de porc si carne de vita in amestec. Termenul sau de valabilitate este de 45 zile iar temperatura optima de depozitare este de 8-10°C. Se gaseste atat in varianta vrac (la kg), dar si la bucata de 300 gr.
Salam italian extra- Produs fiert si afumat din carne de vita si carne de porc in amestec. Are un termen de valabilitate de  45 zile si o temperatura optima de depozitare de 8-10°C. Se gaseste atat in varianta vrac (la kg), dar si la bucata de 400gr.”

Descarca referat