Referate Limba Romana

Lista referate limba romana

Detalii referat Nivel Nota Pagini Pret
"ion" liviu rebreanu, comentariu

Cu “Ion” Liviu Rebreanu inaugurează o fază nouă în istoria romanului românesc şi o trecere de la realismul poetic şi liric la realismul epic..

Liceu 10 7 1
Caracterizare maitreyi

Mircea Eliade este autorul romanului erotic Maitreyi. Titlul da si numele eroinei, a carei caracterizare o prezentam in acest referat.

Liceu 10 2 1
Moara cu noroc rezumat

Moara cu noroc este subiectul acestui referat. Este un mic rezumat al operei scrisa de Ioan Slavici

Liceu 10 3 1
O scrisoare pierduta. argumentare

O scrisoare pierduta este o opera a carei tema o constituie satirizarea societatii burheze si a lumii politice de la mijlocul secolului al 19-lea. Piesa are 4 acte analizate in proiectul de fata. Vorbim asadar despre tipul de comic intalnit si despre trasaturile comediei.

Gimnaziu 10 4 1
Imn lui stefan cel mare

Poezia scrisa de Vasile Alecsandri este modelul clar de imn, unde este preamarita dragostea de tara. Poezia a fost scrisa cu ocazia serbarii comemorative a manastirii Putna, la 400 de ani de la construirea ei. Asadar referatul de fata prezinta un mic comentariu literar al acestei creatii.

Gimnaziu 10 6 1
Particularitati de contructie a personajului ion al lui liviu rebreanu

Prin “Ion”, Rebreanu deschide calea romanului romanesc modern. Acesta apare dupa o perioada de criza a romanului romanesc si continua o traditie realista care povestete de la “Ciocoii vechi si noi” de Nicolae Filimon. “Ion” este roman, deoarece reprezinta o specie epica de mare intindere, cu o actiune complexa, care se desfasoara pe mai multe planuri narative si care are un numar mare personaje.

Liceu 10 2 1
Tema si viziunea despre lume in ion de liviu rebreanu

Viziunea despre lume este realista, scriitorul dorind sa creeze o iluzie a realitatii prin repunerea monografica a imaginii satului ardelean. De astfel, nasterea romanului porneste de la cateva scene importante ce isi au originea in realitate.

Liceu 10 2 2