Referat Tehnici De Transmitere A Datelor

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 06 Iunie 2016

Descriere Referat

        Calculatoare sunt peste tot: in şcoli, biblioteci, magazine, firme, fiecare fiind folosit in diferite scopuri: păstrarea evidenţei produselor, efectuarea contabilităţii,  administrarea de baze de date, etc. In general, aceste calculatoare sunt legate intre ele pentru ca, pana la urma, la baza activitatilor noastre este comunicarea. Eforturile de a promova comunicarea sunt incununate de un tot mai mare succes in domeniul informaticii, un domeniu in care inventiile si tehnologii noi si inovative apar intr-un ritm uluitor.
Calculatorul, această maşinărie care ne uşurează atât de mult munca, lucrează de fapt cu date pe care noi i le oferim. Noi ii dam informatia, punctul esential din care porneste intregul lant. Ea este transmisa apoi mai departe prin tehnici pe care le voi analiza in proiectul meu.
Pentru a realiza comunicarea între calculatoare este necesar să fie asigurate condiţiile hardware şi software cerute de transferul de date de la o maşină la alta. În consecinţă, fiecare calculator participant în reţea va dispune de un adaptor de reţea care să asigure aranjarea informaţiilor în formatul corespunzător transmiterii în reţea.
Transportul datelor se va face printr-un mediu de comunicaţie. Placa de reţea, adaptorul de reţea, adaptorul LAN sunt numele sub care sunt cunoscute aceste componente hardware. Ele fac posibilă comunicarea în reţea. Nivelurile OSI acoperite de acest echipament sunt nivelurile 1 şi 2, respectiv nivelul fizic şi legătura de date. Calculatoarele pot fi conectate fie prin cabluri, fie prin medii fără fir (wireless). Deşi există şi alte tehnologii, Ethernet este tehnologia cea mai răspândită. 

Extras din referat:

        Sistemul informational si sistemul informatic
        Un sistem informational este un ansamblu de oameni, echipamente, software, procese si date destinate sa furnizeze informatii active sistemului decizional, informatii necesare in elaborarea de solutii pentru problemele cu care se confrunta managerii agentilor economici. Sistemul informational face legatura intre sistemul de conducere si sistemul condus si este subordonat sistemului de conducere.
        Sistemul informatic este o parte a sistemului informational in care procesul de culegere, transmitere, stocare si prelucrare a datelor se realizeaza utilizand elemente sau componente ale TI, adica mijloace de calcul si de comunicare moderne, produse software specializate, proceduri si tehnici specifice la care se adauga personalul specializat.
        Rolul sistemului informational este de a transmite informatia intre diferite elemente. De exemplu, în cadrul unei societati economice, el asigura personalul din conducere cu informatiile necesare. In cadrul sistemului informational, majoritatea activitatilor se pot desfasura cu ajutorul tehnicii de calcul. Se pot prelucra datele primare si apoi, rezultatul poate fi transferat mai departe, catre alt compartiment spre prelucrare. Transferul se poate face si el pe cale electronica, prin intermediul unei retele de calculatoare sau cu ajutorul modemului.
        Intr-un sistem informatic pot intra: calculatoare, sisteme de transmisie a datelor, alte componente hardware, software-ul, datele prelucrate, personalul ce exploateaza tehnica de calcul, teoriile ce stau la baza algoritmilor de prelucrare, etc.
        Se poate spune deci, ca sistemul informational este inclus in sistemul informatic, acesta din urma fiind o componenta esentiala a primului.
        In functie de specializare, putem intalni mai multe tipuri de sisteme informatice:
- Sisteme specializate care sunt proiectate pentru a rezolva un anume tip de problema dintr-un anume domeniu;
-Sisteme de uz general, cu ajutorul carora se poate rezolva o gama larga de probleme din mai multe domenii;
- Sisteme locale, programele necesare prelucrarilor de date si datele se afla pe un singur sistem de calcul;
- Sisteme pe retea, sistemul functioneaza intr-o retea de calculatoare, caz in care, datele si programele pot fi distribuite mai multor statii de lucru ce fac parte din acea retea."
Descarca referat
  • Specificatii Referat Tehnici De Transmitere A Datelor :