Referat Sursa De Alimentare

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 11 August 2016

Descriere Referat

Am analizat sursa de alimentare intr-un proiect in word cu 20 de pagini si o prezentare in Power Point cu 12 slideuri
Referatul are mai multe capitole si subcapitole in care am discutat despre sursa de alimentare, una dintre cele mai importante componente ale unui PC. Ea este o componenta de baza a sistemului pentru ca asigura energia electrica necesara tuturor celorlalte componente din sistem si este una dintre componentele cele mai predispuse la defectare din orice sistem de calcul.
Cele mai multe automate programabile se pot alimenta atat la 24 Vcc, dar si la 220 Vca. La unele automate programabile, alimentarea se realizeaza printr-un modul separat. Acestea sunt in general automatele programabile mari, seriile mici si medii continand modulele de alimentare asemanatoare celor utilizate de PC. Utilizatorul trebuie sa deterimine curentul necesar intrarilor si iesirilor pentru ca sursa de alimentare sa asigure intregul necesar de curent. Diferitele tipuri de module folosesc diferite cantitati de curent electric. O sursa de alimentare care nu functioneaza corespunzator poate cauza functionarea necorespuzatoare a celorlalte componente din sistem, dar poate si sa deterioreze alte componente ale calculatorului prin furnizarea unor tensiuni incorecte sau oscilante. Datorita importantei majore pe care o are pentru functionarea corecta si eficienta a sistemului, trebuie sa intelegem functionarea si limitarile unei surse de alimentare, dar si problemele care pot aparea din acest punct de vedere, precum si modurile lor de rezolvare.

Extras din referat:

"Cele mai multe surse de alimentare pentru PC au puteri nominale intre 150 si 300 W. Puterile nominale mai mici nu sunt de dorit, dar este posibila achizitionarea unor surse de alimentare pentru regimuri grele, cu o putere de iesire de pana la 600 sau chiar mai mult. Sursele de alimentare de 300W si mai puternice sunt recomandate pentru sistemele desktop sau turn prevazute cu toate optiunile. Aceste surse pot deservi toate combinatiile de placi de baza si de extensie, ca si un numar mare de unitati de disc si alte periferice.
        Cele mai multe surse de alimentare sunt considerate a fi universale sau mondiale. Aceasta inseamna ca ele pot functiona si la tensiunea de 220V/50Hz, folosita in Europa si in alte zone geografice. Multe surse de alimentare care pot comuta de la 110 Vla 220 V pot face acest lucru in mod automat, dar unele necesita actionarea unui consummator din partea posterioara a sursei de alimentare pentru a indica tipul tensiunii de alimentare.
        ln afara de puterea de iesire, exista multe alte caracteristici si elemente care definesc o sursa de alimentare de buna calitate. De asemenea, sursele de alimentare de inalta calitate contribuie la protectia sistemelor. O sursa de alimentare de la firme precum Astec sau PC Power and Cooling nu se va defecta in nici una din urmatoarele situatii:
O cadere de tensiune de l00% pe orice durata ;
O scadere de tensiune de orice tip;
Un varf de tensiune de 2500 V aplicat direct la intrarea de curent alternativ (de exemplu, un trasnet, real sau simulat).
        Sursele de alimentare bune au un curent de scurgere la masa foarte redus, sub 500 de microamperi. Aceasta caracteristica de securitate este importanta daca priza are un conductor de impamantare necorespunzator sau nu este impamantata. Aceste caracteristici sunt destul de restrictive si reprezinta elemente ale unei surse de alimentare de inalta calitate. 
        De asemenea, putem utiliza multe alte criterii pentru a evalua o sursa de alimentare"
Descarca referat

Mai multe referate din categoria referate-informatica

Detalii referat Nivel Nota Pagini Pret
Placa de baza Liceu 10 30 14
Retea pppoe Facultate 10 31 16
Tehnologiile ethernet Liceu 10 28 14
Fitness Liceu 10 20 14
Monitoare si controlarea imaginii Liceu 10 26 14
Compresia imaginilor Liceu 10 19 14
Data mining Facultate 10 29 16
Dispozitive de iesire Liceu 10 24 12
Instalarea si asamblarea placilor de extensie Liceu 10 30 10
Mouse ul Liceu 10 24 14