Referat Sisteme Multimedia Tehnologia 3g

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 27 Iunie 2016

Descriere Referat

        Serviciile 3G pot transfera simultan două tipuri de informaţii: voce şi non-voce, de exemplu transfer de date: de poştă electronică, mesaje instante sau pagini de web. 3G nu foloseşte aceleaşi frecvenţe radio ca 2G, necesitând în majoritate reţele şi autorizaţii noi de funcţionare. Doar în Statele Unite ale Americii operatorii de telefonie încep să utilizeze 3G pe frecvenţele vechi ale generaţiei 2G, introducând treptat noua tehnologie.
        Prima generatie de telefoane mobile a devenit valabila prin anii ‘80, desi un serviciu de telefonie mobila exista din 1970. Aceste telefoane erau foarte mari, scumpe si nu puteau stoca date. Telefoanele 1G depindeau de tehnologia telefoanelor analog. A doua generatie de telefoane, 2G, introdusa in anii ‘90, moment cand au aparut primele telefoane digitale in timp ce a treia generatie, 3G, a aparut prin anii 2000, insa nu avea aceleasi specificatii ca astazi. La inceput, tehnologia 3G a facut posibila trimiterea de SMS-uri, apoi fiind posibila si conectarea la internet si citirea mail-urilor.

Extras din referat:

        Tehnologie
        Industria telefoanelor mobile ofera mai multe tipuri de servicii 3G: EV-DO si Edge. EV-DO are cateva capabilitati diferite ce poarta denumirea de Revision 0, Rev A, si Rev B. Tehnologia Edge mai este numita si 2.75G din cauza unor motive minore.
        Standarde internationale
        In lume, exista mai multe tehnologii, toate fiind captate de 3G. De exemplu in Europa exista EU 3G HSDPA, iar China si-a anuntat mai recent standardul de TD-SCDMA. Niciuna dintre aceste tehnologii nu fac parte din WiFi sau WiMAX (acestea sunt tehnologii competitive sau complementare, in functie de ce parere a expertilor sunteti dispusi sa ascultati). Fiecare din tehnologiile mai sus mentionate sunt distincte si necesita cate o parte de hardware special conceputa.
        Viteza internetului
        Vitezele tehnologiei 3G sunt de 384Kbps pentru trafic extern si 2Mbps pentru trafic intern. Practic utilizatorii primesc o viteza intre 50Kbps (un dial-up mai bun) si 1.5Mbps (un DSL foarte slab).
        Viitorul
        In viitor viteza va creste cu siguranta insa este foarte posibil ca serviciul sa aiba un declin total, avand in vedere cererile de internet ale clientilor. Un prim semn a fost vizibil la lansarea iPhone-ului in 2008 la compania AT&T, atunci cand compania a spus ca necesitatea traficului curent de date are un impact negativ asupra retelei.
        3G - 3G este prescurtarea de la "a treia generatie de telefonie mobila" . Aceasta tehnologie faciliteaza transferul de date cu viteza sporita, videoconferintele si celelalte aplicatii ce utilizeaza internetul mobil cum ar fi (Mesageria instanta sau e-mailul). 
        Tehnologia viitorului a inceput deja sa aduca bani grei prin vanzarea unor astfel de licente in special operatorilor de telefonie mobila si distribuitorilor de telefoane. Connex a avut ambitia sa lanseze singur in Romania acest serviciu, fara ajutorul Vodafone, fiind de fapt singurul serviciu de telefonie mobila lansat integral sub brandul Connex. Ce este de fapt tehnologia 3G, ce presupune si ce schimbari aduce? 
        UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) sau a treia generatie (3G) este o banda de distributie cu transmisia bazata pe pachete: a textului, vocii, video si multimedia, la rate de transfer de pana la 2 Mbps (mega biti pe secunda). Ofera utilizatorilor computerului portabil si ai telefonului mobil un consistent set de servicii, oriunde pe Glob. In conditiile in care tehnologia UMTS este complet implementata, computerul si telefoanele utilizatorilor pot fi conectate la Internet in mod constant, chiar si in timp ce acestia calatoresc. Acest lucru este posibil deoarece utilizatorilor le este oferit accesul prin retele wireless si transmisii prin satelit. 
        Pentru utilizatorii care opteaza pentru un pachet de servicii care are inclus si tehnologia 3G, avantajele aplicatiilor se regasesc la toate nivele: video 3G, muzica 3G si jocuri 3G. Majoritatea utilizatorilor aleg tehnologia 3G pentru facilitatile video pe care aceasta le ofera si anume: video-ul mobil reprezinta o potentiala killer application pentru retelele 3G. Jucatorii importanti pe aceasta piata sunt: Mobliss, Idetic si Qualcomm MediaFlo. Dimensiunea estimata a acestei piete este de 800 de milioane de dolari."
Descarca referat