Referat Referat Instalarea Si Configurarea Unui Router

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 02 Iunie 2015

Descriere Referat

Este foarte clar că pentru comunicarea in retea intre calculatoare, pentru a avea acces comun la toate informatiile, routerul este descoperirea suprema. Atatea domenii economice, atatea companii mici si mari, atatea institutii in intreaga lume care beneficiaza de acest dispozitiv pe care nici nu ni-l puteam imagina acum 3 decenii. Informatii de orice fel: baze de date, imprimante sau alte echipamente de comunicare sunt acum accesibile tuturor celor care au sistemele de calcul legate in retea.
Desi aparut anterior, putem considera anul 1983 ca fiind punctul de plecare al acestei noi tehnologii avand la baza protocolul TCP/IP.
Atunci cand au fost concepute, calculatoarele nu au fost prevazute cu nicio componenta care sa ofere posibilitatea comunicarii intre sisteme. Procesul ar putea parea complicat daca ne lovim de termeni precum EGP, BGP, ISP, LAN, PPP, SLIP, FTP, NSFN, dar lucrurile nu sunt de neinteles nici macar pentru cei mai putin avizati dintre noi.
Referatul de fata explica detaliat in termeni foarte clari si concisi, pe intelesul si a celor mai putin cunoscatori, ce este internetul, care este structura lui, ce este un router, tipurile de routere si caracteristicile lor, tipurile de conexiuni, ce sunt protocoalele de rutare si cum functioneaza ele si, cel mai important, cum se realizeaza instalarea unui ruter si ulterior, cum se configureaza el.
Vorbim despre BGP – Border Gateway Protocol ca fiind protocolul de rutare vector–cale (spre deosebire de celalalt tip de protocol, vector-distanta) care mentine retelele IP, acestea din urma aratand calea prin care se ajunge la retea.

Extras din referat:

“Implementarea de BGP de pe ruterele Cisco, dar nu numai, păstrează o tabelă de cai BGP separată de tabela de rutare şi numită Loc-RIB (Local Routing Information Base). Unele implementări păstrează şi tabele per vecin, conţinând NLRIurile trimise/primite de la acel vecin. Structura internă a acestor tabele nu este vizibilă vecinilor BGP, ci doar pe ruterul local.
În tabela de rutare a ruterului sunt ţinute doar rutele optime către o destinaţie. În schimb, tabela BGP va conţine toate rutele primite prin BGP. Trecerea unei rute din tabela BGP în tabela de rutare se face astfel:
pentru eBGP, rutele sunt puse automat în tabela de rutare (dacă nu este direct conectată)
pentru iBGP, ruta este pusă în tabela de rutare dacă sunt îndeplinite mai multe condiţii: 
o există o înregistrare în tabela de rutare către următorul hop din calea BGP
o ruta este aflată şi prin intermediul unui IGP sau sincronizarea este dezactivată
Un anumit ruter BGP poate accepta cai BGP de la mai mulţi vecini şi poate trimite actualizări aceloraşi vecini sau altora.
O greşeală frecvenţa în ceea ce priveşte BGP este să se spună că "BGP transmite politici". De fapt, BGP transmite doar informaţii pe care procesele BGP le aplică unor reguli pentru a lua decizii de rutare. Unele din aceste informaţii sunt destinate explicit folosirii în decizia de rutare: comunităţile şi multi-exit discriminators (MED).”

Descarca referat