Referat Nfts Versus Fat

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 17 Iunie 2016

Descriere Referat

        Atunci cand vrem sa trecem la noul sistem de operare Windows XP ne gasim in fata unei probleme: sa efectuam sau nu conversia file system-ului FAT (File Allocation Table) sau FAT32 in NTFS (NT File System).
        Care sunt insa diferentele dintre aceste doua tipuri de file system? Care sunt avantajele si dezavantajele fiecaruia dintre ele? De exemplu, o partitie formatata cu NTFS nu va fi accesibila sistemelor operative instalate pentru alte partitii ale discului.
        In ceea ce priveste viteza, NTFS si FAT32 au o viteza aproape identica, dar crescand dimensiunile discului, creste si diferenta de viteza. NFTS memoreaza fisierele de dimensiune redusa in Master File Table (MFT) odata cu reducerea vitezei, aceasta procedura permite de fapt accesul rapid al acelor de citire ale hard disk-ului in pozitia initiala fara a cauta datele in partea centrala, contine de fapt informatii relative ale fiecarui fisier de volum, de exemplu numele fisierului, drepturile de acces, datele de modificare etc.
        Referatul cuprinde si o prezentare in Power Point cu 15 slideuri.

Extras din referat:

"FAT (File Allocation Table)
        FAT reprezintǎ arhitectura sistemului de fişiere. Este utilizatǎ pe scară largă pe computere şi de cele mai multe carduri de memorie, cum ar fi cele folosite cu aparate foto digitale. Sistemele de fişiere FAT sunt de obicei găsite pe floppy disk-uri, flash carduri de memorie, camere digitale, şi multe alte dispozitive portabile din cauza simplităţii lor. Pentru dischete, FAT a fost standardizat ca ECMA-107 şi ISO / IEC 9293. Aceste standarde includ numai FAT12 şi FAT16 fără nume de fişier.
        Sistemul de fişiere FAT este relativ simplu punct de vedere tehnic şi este suportat de aproape toate sistemele de operare existente pentru computere personale. Este un format util pentru carduri de memorie solid-state şi un mod convenabil de a transferǎ date între sistemele de operare."
Descarca referat

Mai multe referate din categoria referate-informatica

Detalii referat Nivel Nota Pagini Pret
Placa video Liceu 10 27 14
Tehnici de transmitere a datelor Liceu 10 28 14
Companie de electricitate Liceu 10 15 14
Metode de sortare in pascal Liceu 10 22 8
Fitness Liceu 10 20 14
Retea pppoe Facultate 10 31 16
Gestiunea unei spalatorii auto Liceu 10 20 14
Mouse ul Liceu 10 24 14
Data mining Facultate 10 29 16
Retele de calculatoare (wan) – proiectare, configurare si intretinere Liceu 10 33 14