Referat Mouse Ul

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 25 Iunie 2015

Descriere Referat

Cel mai bogat om de pe planeta, Bill Gates, a inventat calculatorul. In acest moment nu exista domeniu in care sa nu fie necesar un calculator. Pare un non-sens sa discutam despre importanta acestui dispozitiv, dar pe de alta parte trebuie sa recunoastem ca incep sa se vada tot mai mult si dezavantajele folosirii excesive a computerului. Din pacate viata tinde sa devina si ea ceva virtual, caci in acest spatiu “traim” mare parte a timpului: la serviciu lucram la calculator, apoi avem posibilitati nenumarate de a ne juca la calculator, de a viziona filme, de a asculta muzica, de a ne documenta (de exemplu despre anumite remedii), de a citi carti (de specialitate sau simple romane, ziare on line, reviste), de a socializa, de a lega prietenii, etc. 
Inca de la inceput, mouse-ul era nu doar un must have, ci mult mai mult decat atat, fara el neputand fi accesate in totalitate toate functiile calculatorului. Unele comenzi pot fi date din tastele tastaturii, dar nu toate. Data fiind imposibilitatea de a ne lipsi de el, este necesar sa-i cunoastem rolul (el poate indeplini adesea rolul de creion, stilou sau pensula), functiile si principalele caracteristici.
Alaturi de alte componente hardware, mouseul este si el un echipament periferic al computerului. Mouse-ul si tastatura sunt cele mai uzuale si cunoscute dispozitive de intrare. Asezat si ulterior deplasat pe o suprafata plana, mouse-ul, odata ce este recunoscut de calculator, ii transmite acestui diverse comenzi. Observam astfel cum mousul apare pe ecran ca un cursor, miscarea mousului fiind in exact acelasi timp tradusa de miscarea cursorului.
Din paginile acestui referat vom afla cum acel obiect mic, soricelul, cel mai adesea negru, cu sau fara rotita de defilare, usor manipulabil este liantul nostru catre calculator, puntea de legatura de care nu ne putem lipsi.

Extras din referat:

“O primă functie ar fi atunci când miscati mouse-ul, deci deplasati în mod fizic acest dispozitiv pe suprafata mesei sau a biroului vostru – puteti avea un trackball, adică un dispozitiv care constă într-o suprafată stabilă, care rămâne fixă atunci când voi rotiti sfera acestuia pentru a muta cursorul (cazul acelor tipuri de mouse-uri cu o sferă, care încă mai există din păcate pe la câte cineva, mai modern acum fiind cel optic). 
O alternativă la mouse este si suprafata de atingere sau cum mai este denumit touch pad, pe care vă miscati degetul sau pe care indicati prin apăsarea cu degetul, pentru a simula clic-urile si/sau miscările mouse-ului (utilizat la Laptop-uri). Când indicati către un obiect de pe ecran, miscati mouse-ul către acel obiect.
O a doua functie a mouse-ului ar fi atunci când dati click cu mouse-ul, apăsati si imediat eliberati butonul stâng al mouse-ului. Spre exemplu, pentru a selecta obiecte grafice de pe ecran, de obicei dati clic pe butonul stâng al acestuia. Utilizati butonul drept pentru a afisa meniuri speciale rapide, denumite si pop-up. Putem însă inversa aceste actiuni ale acestor două butoane, în cazul când userul sau utilizatorul calculatorului este stângaci.
O a treia functie a mouse-ului ar fi si atunci când dati dublu click, apăsati si imediat eliberati butonul stâng, de două ori succesiv.
O altă functie, a patra ar fi atunci când trageti (drag) obiectele de pe ecran cu mausul, miscati cursorul acestuia deasupra obiectului pe care doriti să-l mutati la o altă locatie pe ecran. Cu indicatorul mouse-ului deasupra obiectului, apăsati si tineti apăsat butonul stâng al mouse-ului. Obiectul de sub indicatorul mouse-ului este acum legat temporar de cursorul acestuia. Atunci când mutati mouse-ul, tinând în continuare apăsat butonul stâng, obiectul de pe ecran se mută împreună cu indicatorul. La eliberarea butonului, Windows XP ancorează obiectul în noua pozitie a indicatorului mouse-ului. Actiunea de a muta pe ecran un obiect ca de exemplu un icon către o locatie diferită, în acceptiunea Windows XP, aceasta se mai numeste si drag and drop, adică trage si dă-i drumul. De asemenea, în anumite cazuri speciale putem utiliza butonul drept al mouse-ului si pentru a muta obiecte dintr-un loc în altul pe ecranul calculatorului.”

Descarca referat