Referat Monitoare Si Controlarea Imaginii

 • Nota 10.00
 • 0 comentarii
 • Publicat pe 05 Iunie 2016

Descriere Referat

        Monitorul este dispozitivul cu care interacționăm cel mai mult deoarece ne afișează datele returnate de calculator, iar calitatea sa ne influențează direct atât productivitatea cât și confortul ochilor pe durata utilizării sale. În ciuda așteptărilor, nu doar cei care dețin PC-uri de tip desktop folosesc monitoare externe, ci și cei care au laptop-uri sau cei care doresc să urmărească filme la o rezoluție și o arie de afișare mai mari.
A alege monitorul perfect este una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să le luăm atunci când ne cumpărăm componente pentru un calculator.
        Monitoarele au evoluat foarte mult în ultimul timp, de la monitoarele CRT care consumau foarte multă energie şi diagonala mică la LCD care consumă puţină energie şi diagonala lor aproape ca a unui TV.
        Monitorul serveşte la afişarea informaţiilor introduse de la tastatură şi a rezultatelor unor prelucrări. Este asemănător unui receptor TV, având propriile controale de luminozitate şi butonul de pornire/oprire. Este componenta pe care o privim cea mai mare parte, aproape 100% din timpul de lucru cu calculatorul. Din punct de vedere medical, putem spune că una din caracteristicile monitorului este gradul de periculozitate. Nu este recomandat să rămânem mai mult de 6 ore consecutiv în faţa unui monitor în funcţiune

    Extras din referat:

Monitoare cu plasma- Tehnologia utilizată în realizareaecranelor cu plasmă este în dezvoltare de mai mulţi ani, şi promite foarte multîn domeniul afişării informaţiei.

Un strat de gazspecial este interpus între două ecrane transparente, pe care există fixaterânduri respectiv coloane de electrozi sub formă de pelicule transparente.

Prin activareaunei anumite perechi de electrozi rând-coloană, gazul de la intersecţia lor seionizează, emiţând lumină. Tipul gazului determină culoarea de afişare.Imaginile afişate prezintă contrast şi strălucire excelente, şi, în plus,scalarea la dimensiuni mai mari se poate face uşor. Nu sunt în totalitaterezolvate problemele legate de afişarea în nivele de gri şi color.

Tehnologia işi gaseşte originile înanii '60. De la ecranele-gigant montate înpublic, urmatorul pas a fost producţia de masa. Televizoarele cu tub catodic(CRT) au fost, treptat, înlocuite cu retroproiectoare bazate pe cristalelichide (LCD) şi apoi cu ceea ce se numeşte "televiziune digitala"(PDP). Clasicul ecran cutub catodic compune o imagine uşor deformata, imperfecta. Ecranul PDP foloseşte doua straturi de sticla, între care se afla un gaznobil, xeon sau neon, şi o matrice de celule de fosfor (pixeli). Compoziţiagazoasa, supusa unui camp electric puternic, atinge starea de plasma, degajando stralucire ultravioleta. Aceasta acţioneaza asupra fiecarui pixel din matriceîn parte. Un pixel este alcatuit din trei subcelule, roşie, verde şi albastra,care compun imaginea finala în mod digital, la o anumita rezoluţie. Avantajeletehnologiei PDP Imaginea afişata pe un ecran pe baza de plasma nu mai prezintadistorsiunile caracteristice ecranelor obişnuite. Totodata, imaginea esteomogena în luminozitate, mai clara şi mai stralucitoare (cu o acuratete depeste 16 milioane de nuante de culoare), fara deficiente de focalizare şi farazone uşor întunecate sau supraluminate.

Spre deosebirede ecranele clasice, unde distanta optima de vizionare este de 4,5 oridimensiunea diagonalei tubului, ecranele moderne permit vizionarea optima de laorice distanta, oricat de apropiata. Si aceasta datorita faptului ca imagineanu mai este compusa din linii, ci din puncte fine (pixeli).

Modelele pretenţioaseofera rezoluţii înalte, pentru un afişaj desavarşit, iar calitatea superioaraeste data şi de stabilitatea imaginii, care nu mai "palpaie", nu afecteazavederea şi nu da dureri de cap. Nu în ultimul rând, este remarcabila absentainterferentelor magnetice, televizorul cu plasma putând fi amplasat înapropierea difuzoarelor sau a altor elemente audio/video perturbatoare, fara caimaginea sa aiba de suferit.

Un avantaj extrem de important este ergonomia unui astfel de ecran. La odiagonala de 81 cm, grosimea ecranului nu depaşeşte 15 cm, comparativ cu cel puţin60 cm, cat ar masura adancimea unui televizor obişnuit de 51 cm. Adevaratulecran plat este dat doar de tehnologia pe baza de plasma. Destinaţiileprincipale ale ecranelor bazate pe plasma sunt prezentarile multimedia,publicitate în locuri mari.

Descarca referat
 • Specificatii Referat Monitoare Si Controlarea Imaginii :

  • Tema: Monitoare Si Controlarea Imaginii
  • Tip de fisier: zip
  • Numar de pagini: 26 pagini
  • Nivel: Liceu
  • Descarcari: 0 descarcari
  • Accesari: 453 accesari
  • Nota: 10.00/10 pe baza a 0 comentarii.
  • Pret: 14 Monede
  • Pret aproximativ in lei: 56 RON (pretul variaza in functie de modalitatea de plata aleasa)
   Disponibilitate: In stoc! Comanda-l acum!
  • Taguri: manitoare cu plasma, lcd, ecrane cu nano-emisie, monitoare crt, densitate de punct, dot pitch, ,