Referat Instalarea Si Asamblarea Placilor De Extensie

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 28 Septembrie 2015

Descriere Referat

Calculatorul este un sistem de calcul foarte permisiv, daca ne putem hazarda oarecum sa-l numim asa intrucat putem sa-i conectam numeroase alte componente. Semnalele electrice au fost inlocuite cu numere, calculatoarele analogice fiind astfel pentru totdeauna preluate de cele digitale. Desi evolutia extrordinara a sistemelor de calcul a dus la nenumarate performante ale acestora, von Neumann ramane la baza arhitecturii acestor aparate care, pe cat de necunoscute ne erau in urma cu cateva secole, pe atat de indispensabile ne-au devenit acum. Evolutia calculatoarelor, impartita in cinci generatii, arata progresul alert al componentelor hardware si software.
Puntea de legatura dintre calculator si exterior o constituie placile de extensie sau placile utilizator, atasate magistralei PC-ului. Sub mantia placilor de extensie se afla placile de achizitie a datelor de uz general, placile de intrare/iesire numerice, cele de iesiri numerice cu relee, placi pentru extensia memoriei, de interfata, de retea, etc.
Conectoarele pentru aceste extensii fac posibila conectarea unei placi de extensie, aceasta conexiune realizandu-se prin magistrala de extensie.
Fie ca ne referim la o placa de sunet (procesorul audio al acesteia determinand si puterea placii), o placa video (care genereaza imagini monitorului si are, ca si cea de sunet foarte multe functii adaugate: scene 3D, adaptor TV tuner), la una de retea (NIC – Network Interface Card) sau la un modem, toate acestea trebuie instalate, proces care este descris in referatul de fata in cel de-al patrulea capitol.


Extras din referat:

Placa de sunet
Placa de sunet este una din componentele care ne permit sa transformam calculatorul intr-un sistem multimedia conceput pentru a satisface nevoia de divertisment sau pentru a pune in valoare capacitatile creatoare in domeniul muzical ale utilizatorului. Placa de sunet este fie de sine-statatoare (separata - "standalone"), fie cel mai frecvent este inclusa (integrata) in placa de baza. Placile de sunet separate sint de obicei "interne", adica se monteaza intr-un slot PCI ,PCI E de pe placa de baza, insa exista si placi "externe" care se conecteaza la portul USB. Componenta principala a unei placi de sunet separate este procesorul audio (numit DSP - "digital signal processor") si cu cat acesta este mai puternic cu atat placa va fi mai performanta. In cazul PS integrate procesorul central (CPU) al calculatorului indeplineste de obicei si functia de DSP si de aceea performanta generala a sistemului scade intr-o mai mica sau mai mare masura atunci cind procesorul central este suprasolicitat, de exemplu in cazul jocurilor.”

Descarca referat