Referat Gestiunea Unei Spalatorii Auto

  • Nota 10.00
  • 0 comentarii
  • Publicat pe 18 Aprilie 2016

Descriere Referat

Gestiunea unei afaceri, in cazul nostru o spalatorie auto, este partea cea mai dificila a administrarii, intrucat o gestiune defectuoasa poate produce daune ireversibile societatii, ducand adesea la faliment. Cum ne ajuta mediul Visual FoxPro, care sunt operatiile cu care ne poate el ajuta? Care sunt de fapt avantajele aplicatiilor sale? Isi pot utilizatorii gestiona singuri datele fara a avea cunostinte prea avansate in domeniul programarii? Cum ne familiarizam, cum facem mai accesibila asa-zisa programare vizuala?
Odata cu acceptarea faptului ca munca ne poate fi usurata de tot felul de inventii in toate domeniile, in cazul nostru cel al informaticii, progresul firmei noastre nu va inceta sa apara.Sa ne gandim doar cate zile intregi nu stateam acum doar cativa ani in urma sa socotim cu creionul si hartia sau cu calculatorul in cel mai bun caz incasarile, cheltuielile, stocul de produse si multe alte operatiuni. In plus, cantitatea de documente era uriasa, furnizarea informatiilor neputand fi decat extrem de redusa. Iata ca acum, printr-un singur program, odata cu introducerea datelor, toate celelalte operatiuni necesare se calculeaza automat.
Prezentul referat ne familiarizeaza cu termeni precum tehnologie IntelliSense, meniu de comanda, etc. Toate sunt necesare pentru ca gestiunea spalatoriei noastre sa fie una eficienta, sa avem o evidenta clara si stricta a clientilor, a costurilor implicate.

Extras din referat:

“Pe lângă performanţele prezentate anterior, trebuie precizat că aplicaţia poate rula cu succes pe orice calculator compatibil IBM într-o configuraţie standard pe care se află instalat Visual FoxPro 9.
Programul de listare se poate adapta cu uşurinţă pentru orice alte necesităţi, dat fiind faptul că generatorul de aplicaţii al Visual FoxPro pune la dispoziţii variante multiple de rapoarte.
Setările de tip „environment” pot fi schimbate cu uşurinţă, după dorinţa utilizatorului, Visual FoxPro punând la dispoziţie prin comanda SET o multitudine de astfel de setări (de culoare, protecţie, forme, etc.).
De asemenea, aplicaţia poate fi convertită într-un program executabil, prin trecerea acesteia într-un PROJECT sau APPLICATION şi apoi transformată în .EXE cu ajutorul comenzii BUILD EXE (disponibilă numai în varianta extinsa a Visual FoxPro).
Aplicaţia a fost astfel concepută încât să poată fi adaptată cu uşurinţă (implementată) în sistemul informatic pentru a se putea stabili o relaţie cu un alt modul de evidenţă.
Pentru a controla mai uşor designul obiectelor, s-a folosit o clasă particularizată  de obiecte. Astfel, dacă dorim să schimbăm aspectul tuturor obiectelor de acelaşi tip din formularele aplicaţiei, efectuăm modificarea doar asupra şablonului (obiectul din clasa de obiecte definită), iar modificările se efectuează automat.”

Descarca referat